36 Genezende, verkoelende kundalini-meditatie

Voor mensen die een onrustig en vaak overactief kundalinisysteem hebben, kan het nodig zijn om dit energiesysteem weer in balans te brengen. ‘Gewone’ vormen van aura-healing blijken dan niet goed te voldoen en de kundalini eerder te activeren dan tot rust te brengen. Hieronder staat een meditatie waarbij een cool down met behulp van koele, blauwe energie gecombineerd wordt met de harmoniserende en genezende energie van het hartchakra. Dit hartchakra wordt daarbij op een diep niveau gevoed door de energie van het innerlijk lichtpunt. Deze energie bevat de informatie hoe het is om tot in je kern in balans te zijn met je innerlijke zelf.

Gesproken meditatie:

 1. Gronden
  Ga op een stoel zitten met je voeten plat op de grond. Visualiseer ‘wortels’ vanuit de onderkant van je voeten en je stuit naar het centrum van de aarde. Daar kun je ze vastmaken aan het bolvormige centrum van de aarde. Als je dat gedaan hebt kun je misschien merken dat je steviger op je stoel zit.

  <plaatje met wortels aan de voeten>

 1. Laat aarde- en kosmische energie stromen
  Stel je voor dat de metafysische energie van de aarde door de onderkant van je voeten bij je naar binnen stroomt. Dit kan je voorstellen als een zachte groene energie die (meestal) prettig voelt voor je lichaam. Laat die energie door je benen naar je lijf stromen en voel het rustgevende effect ervan. Laat nu lichtende kosmische energie via de bovenkant van de aura en je kruin naar binnen stromen. Deze energie kan via rugkanalen helemaal naar beneden doorstromen. Meng beide energie in je stuit en kies een mengverhouding die prettig voor je voelt. Meer aarde-energie maakt je wat rustiger, meer kosmische energie voelt wat lichter.
 2. Zuiveren met een vlam
  Stel je een vlam voor aan de rand van je aura. Die kun je gebruiken voor zuivering. Laat alle donkere energie uit je aura of energielichaam naar die vlam gaan en knetterend verbranden op je uitademing. Dit kan je aura lichter en helderder maken en meer rust in jezelf geven.
 3. Kamertje in het centrum van je hoofd zuiveren
  Stel je een kamertje voor in het centrum van je hoofd. Zeg in gedachten ‘hallo’ naar dit kamertje en kijk eens of daar bezoek is. Als je gezichten van anderen ziet opdoemen of wolkjes, vraag die dan vriendelijke maar dringend je kamertje en eigenlijk je hele energiesysteem te verlaten. Als je kinderen hebt en de beelden van je kinderen verschijnen, zet die dan in een zijkamertje. De band met jou als ouder is belangrijk! Als je kamertje er schoon uitziet, zet dan de datum van vandaag of ‘nu’ op de wanden, vloer en plafond van je kamertje. Doe hetzelfde met je naam. Vaak kan dan nog meer storing oplossen en wordt je kamertje echt jouw kamertje. Dat geeft meer rust en ruimte in je hoofd. Het maakt dit tevens een heldere en neutrale plek om innerlijk beelden te kunnen waarnemen. Dat gaan we bij de volgende stap doen.
 1. Hartchakra activeren
  Richt je nu op je hartchakra. De voorkant is een rondje (van vijf of meer centimeter doorsnee) circa 12 centimeter onder het kuiltje in je hals. Door dit chakra te activeren kun je de harmoniserende kracht ervan gebruiken bij deze meditatie. Doe dat door je voor te stellen dat dit chakra licht uitstraalt, licht van liefde, hartelijkheid, vriendelijkheid en mededogen. Al dit licht schijnt als een bundel uit de voorkant van je hartchakra.

  <plaatje met geactiveerd hartchakra?>

 1. Innerlijk lichtpunt activeren
  Stel je voor dat dit licht van diep uit je hartchakra komt. Van een lichtpunt halverwege de voorkant (borstbeen) en achterkant (rug) van dit chakra. Als je geen punt van innerlijk licht ziet, kun je dit visualiseren. Dit licht kun je je voorstellen als van stralend sterrenlicht.

  Stel je een lichtkanaal voor vanuit dit innerlijk lichtpunt omhoog door je kruin naar een zonnetje aan de bovenkant van je aura. Dit zonnetje is het Hogere Zelfcentrum dat het punt van innerlijk licht voedt. Als je dit niet ziet kun je je dat voorstellen op een armlengte boven je als een stralend zonnetje van 10- 15 centimeter doorsnee. Zeg innerlijk ‘hallo’ tegen dit zonnetje en voel een lichte en heel prettige energie van bovenaf op je neerdaalt. Herhaal dit enkele keren. Merk hoe de toestroom van innerlijk licht de uitstraling van je hartchakra versterkt tot een krachtige lichtbundel. Deze gaan we gebruiken om het kundalinisysteem te harmoniseren.

  <Figuur met geactiveerd innerlijk lichtpunt annex hogere zelf>

 1. Installeren blauwe bol
  Stel je een blauwe bol voor circa 10 centimeter boven je kruin. Kies een koele diepblauwe kleur en stel je voor dat die bol koud is, misschien wel 10 graden onder nul. Hoe kouder hoe sterker het afkoelend effect op de kundalini wordt.

  <Plaatje met figuur met daarboven een blauwe bol>

 1. De genezende verkoeling
  Laat de blauwe energie via de onderkant van de blauwe bol naar je kruin stromen en daar de energie tot rust brengen. Richt nu de lichtbundel van je hartchakra ook op je kruin en laat die energie daarop inwerken. Visualiseer ‘nu’ of de datum van vandaag in het kruingebied en laat alle storende ‘oude’ energie daar oplossen onder invloed van de energie van je hartchakra. Doe dit ook met de aura rondom je kruin die geactiveerd kan zijn door de kundalini. Voel hoe het hierdoor bij je kruin rustiger wordt.

  Laat de blauwe energie via je kruin verder omlaag stromen naar je nek. Zet ook dat gebied in het ‘nu’ en straal je hart-energie daar naar toe. Hart-energie die gevoed wordt door je innerlijke lichtpunt.

  Ga verder met het gebied achter bij je middenrif en breng die ook in het ‘nu’. Voel de rust die dit daar geeft.

 1. Cool down van het kundalinistuitcentrum
  Laat de stroom blauwe energie verder omlaag naar je stuit stromen. Daar zit een driehoekig kundalinicentrum met de punt naar beneden. Hier zit de kern van je kundalinisysteem met een 3 ½ winding die rechtop staat. Aan de bovenkant zit het energiekanaal naar je kruin. Laat het blauw in en om de stuitdriehoek stromen zodat je kundalini-systeem daar diepgaand wordt afgekoeld. Zet dit gebied in het ‘nu’ en gebruik je hart-energie met het innerlijke licht om daar diepgaand storingen op te lossen. Voel hoe het daar rustig wordt. Stel je een klepje voor aan de bovenkant van je stuitdriehoek. Druk dit met de blauwe energie dicht waarbij het klepje over een nippeltje klikt zodat dit kundalinicentrum in zijn ruststand komt.

  <Plaatje met stuitdriehoek met klepje>

  Laat ook blauwe energie door je aura stromen rondom je stuitdriehoek, vaak is ook dat deel van de aura door de kundalini geactiveerd. Zet dat gebied in het ‘nu’ en zet er je naam op zodat het in balans komt.

 1. Cool down van de gronding
  Vanaf de bovenkant van het driehoekige stuitcentrum lopen ook kanalen naar je benen en je voeten. Laat het blauw daar doorheen stromen en zet dat hele gebied in het ‘nu’ en gebruik daar ook je hart-energie bij. Midden onder je voeten bij je voetchakra’s zitten piepkleine driehoekige kundalini centra. Laat het blauw daar doorheen lopen en zet ze in het ‘nu’ met je naam erop. Ga verder met je ‘wortels’, je gronding. Laat ook dat blauwe energie doorheen stromen naar de aanhechtingsplek in het centrum van de aarde. Zet ook die plek in het ‘nu’ terwijl je je hart-energie daar naar toe straalt. Dit alles helpt om je energiesysteem op een heel diep niveau te stabiliseren en tot rust te brengen. Misschien zijn er nog andere plekken in je energiesysteem die wat blauwe energie kunnen gebruiken. Laat ook daar deze energie stromen en straal je hart-energie er naar toe. Voel hoe je hele energiesysteem rustiger is geworden! Laat het beeld van de blauwe bol boven je hoofd oplossen.
 1. Energie verzamelen
  We gaan nu beginnen aan de afronding. Stel je een transparante bol voor circa 10 centimeter boven je hoofd. Visualiseer daarin een magneetje met jouw naam erop. Trek daarmee alle energie van jou aan die nog in wolkjes elders zweeft of is vrijgekomen bij deze zuivering. Visualiseer enige tijd ‘nu’ of de datum van vandaag in die bol zodat alle teruggekeerde energie geüpdatet wordt. De bol wordt nu stralender. Laat dan de energie van de bol via je kruin je energielichaam instromen en daarna je aura instromen. Dat kan een gevuld en prettig gevoel geven. Laat vervolgens het beeld van die bol oplossen.

  <Lichaamsplaatje met bol boven hoofd met pijltjes terugkerende energie>

 1. Terug uit je meditatieve staat
  Laat al de gevisualiseerde beelden die je nog hebt, oplossen. Leg je hand op je buik en voel daar je ademhaling. Merk dat je langzaam weer uit je meditatieve toestand komt. Wordt je bewust van het verschil met voordat je deze meditatie begon.

Hoe zijn  je ervaringen met deze meditatie? Als je er een paar keer mee hebt geoefend, zul je merken dat je die sneller kunt doen. Dat kan handig zijn als je maar een paar minuten tijd hebt om hiermee aan de slag te gaan. Succes!

► Verder naar oefening 37: Soepele denkkracht meditatie
►Naar vorige oefening 35: Uitgebreide zuivering
►Terug naar Vierde Mijlpaal Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *