De heelwording van een innerlijk kind

Pierjasi en Brigid

De energie van het innerlijk kind wordt vooral gevormd in de eerst zeven à acht levensjaren.

Figuur 1: Tekening van het gepeste innerlijke kind

In die periode stromen ons bijzondere innerlijke krachten vanuit onze godsvonk toe. De godsvonk oftewel onze diepste innerlijke bron bevindt zich boven de aura in een bolvormig zielengebied.

Als kind ontwikkelen we ons op een manier die de rest van ons leven in ons zal doorwerken. Hebben we als kind een min of meer harmonische ontwikkeling gehad, dan zal dat ons later in het leven sterken en bijdragen aan een kern van blijheid en vertrouwen in het leven. Soms heeft een kind emotioneel ingrijpende dingen meegemaakt zoals scheiding van de ouders, heftige gebeurtenissen en nare dingen. Een voorbeeld van dat laatste heeft Brigid meegemaakt in haar jeugd waarin ze gepest werd door andere kinderen. Ze was langer dan hen en daarmee werd de spot gedreven. Ook was ze hoog gevoelig waardoor negativiteit van anderen hard binnenkwam. Ze wist ook niet goed hoe ze met de pesters om moest gaan. Ook haar ouders onderkenden niet goed hoe naar het voor haar was om steeds maar weer gepest te worden.

Bij het ouder worden kwam ze gelukkig op een andere school terecht waar ze zich veel meer op haar gemak voelde en haar kwaliteiten gezien werden. De herinnering aan het pesten uit de kindertijd verdween niet, maar zakte langzaam wat naar de achtergrond. Hoe belangrijk die pestperiode was voor haar huidige leven, werd duidelijk bij de aura-reading en healing van haar innerlijk kind toen ze halverwege de twintig was.

 

Beeld van het innerlijk kind tijdens de aura-reading

Bij deze aura-reading kwam haar innerlijk kind helderziend in beeld (zie figuur 1). Energie lijnen van metafysische energie van haar pesters zaten nog vast aan haar innerlijke kind (niet zichtbaar op de tekening). Ieder koord zat gekleefd aan een ervaring van schrik of angst van het toenmalige kind. Door tijdens de reading die schrik weer in het bewustzijn te brengen, begonnen die oude beelden zich te ontladen en gingen de koorden oplossen.  Het leek daarbij wel of het innerlijk kind uit ‘de deuk kwam’! De sociale angst die Brigid tot dan toe steeds gevoeld had, ging ineens oplossen en daarna ze begon zich meer op haar gemak te voelen bij andere mensen. Hier het verhaal van Brigid in haar eigen woorden.

Verhaal van Brigid over de heling van haar innerlijk kind

Een paar maanden geleden kwam mijn energetische ‘innerlijke kind’ voor het eerst naar voren in een aura-reading/healing. Verbonden aan het energiebeeld waren momenten uit mijn jeugd; vooral de tijden van gepest worden en niet gezien worden door mijn omgeving. Het effect hiervan was een gevoel van onveiligheid in sociale situaties. Na de healing van deze beelden van het innerlijk kind, merkte ik dat ik anders in sociale situaties stond (zie figuur 2). 

Figuur 2: Het innerlijke kind na de healing

Mijn ‘social anxiety’ die vaak verlammend werkte in situaties met onbekenden was vrijwel niet meer aanwezig. Een praktisch voorbeeld is het binnenlopen van een winkeltje of het wandelen door het bos. In dit soort situaties komt het groeten van onbekenden vaak voor, en mijn ‘social anxiety’ werd dan vrij heftig. Na de energie-healing waren die situaties veel makkelijker om mee om te gaan. Ik voelde me ontspannen, alsof er geen krampsensatie meer in mijn hart zat.  

Na die eerste reading/healing volgden er nog meer readingen/healingen waarin mijn innerlijk kind naar voren kwam en oude beelden van gepest of geplaagd worden. Nadat die geheald waren, voelde ik me veel expansiever in mijn eigen essentie en de veilige expressie daarvan. 

Retreat in Zweden

Nu ben ik de afgelopen week in een retreat in Zweden geweest, waarin ik voor het eerst medecursisten ontmoette van de online training die ik heb gevolgd. Hoewel de sensaties en gedachten van mijn ‘social anxiety’ nog wel naar voren kwamen, (voornamelijk als een zwaarte op mijn keelchakra), had ik de mogelijkheid om gedurende de hele week voor mijn ‘innerlijke kindje’ te zorgen, en haar te verzekeren van haar veiligheid. Hierdoor was het in de sociale situaties, die overigens behoorlijk intensief konden zijn door het ademwerk/lichaamswerk/energiewerk, veel gemakkelijker om compleet mezelf te zijn, en uiting aan mezelf te geven. Ook heb ik het idee dat ik door het aangegaan zijn van nieuwe sociale situaties in Zweden er weer meer van het energetische innerlijke kind geheald zal mogen worden in een volgende reading/healing.

Healing

Net als eerdere healingen van het innerlijke kind vermeld op deze website met een mudra en kleuren, kon deze healing het innerlijk kind bevrijden van de schade opgelopen bij het pesten. Het resultaat was verrassend!

Meer informatie

In het boek ‘Innerlijk licht gaat schijnen‘ van Pierjasi staat meer over de esoterische achtergrond van het innerlijk klind. Dat is te vinden in hoofdstuk 15: ‘Het innerlijk kind healen’. Het boek is verkrijgbaar bij Bol.com.

► Verder naar: De  genezende aanraking

► Naar het vorige blogbericht: Van de zomer naar de herfst-equinox en de kortste dag

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *