22 Opbouwen van een auraschild (oefening)

Soms kun je zo gevoelig zijn voor energie van anderen dat het goed is je aura te versterken door een veerkrachtig auraschild om je aura te bouwen. Deze oefening kan je daarbij helpen.

Gesproken meditatieve oefening:

1. Start
Grond jezelf door koorden ter visualiseren die van je voeten en stuit naar het centrum van de aarde lopen.
Laat daarna aarde- en kosmische energie stromen. Visualiseer daarbij een vlam voor je waar je alle vrijkomende storingen knetterend in  kunt laten verbranden.

2. Hoofd zuiveren
Stel je een kamertje voor in het centrum van je hoofd. Zet er de datum van vandaag op en je naam. Stuur vreemde energie vriendelijk maar dringend uit je kamertje en uit je hele energiesysteem, dus ook uit je aura.

3. Hartchakra activeren
Richt je op je hartchakra, een denkbeeldig rondje op je borstbeen circa 12 centimeter onder het kuiltje van je hals. Stel je voor dat dit licht uitstraalt daarmee activeer je dit chakra. Een heel prettig licht dat van diep uit je hartchakra komt. Dieper in je hartchakra kun je je een lichtpunt voorstellen, dat het licht van je innerlijk zelf weerspiegelt. Laat een lichtstraal hieruit komen die door het centrum van je hartchakra naar voren straalt. Deze straal heeft een bijzondere healingkracht die voor deze oefening nodig is.

4. Storing wegduwen
Stel je voor dat er wat energetische storing in de buurt van je hartchakra zit, dat je je kunt voorstellen als een donker wolkje. Pak dat past met een denkbeeldige hand en duw dat uit je aura, op ongeveer een armlengte afstand. Zet de datum van vandaag op dat wolkje zodat er al wat storing oplost. Richt de lichtstraal uit je hart erop en zeg ‘hallo’ tegen het wolkje zodat nog meer storing oplost en zet er je naam op. Kneed met je hand dit wolkje zodat nog meer storing oplost. Laat het restant van de storing in een gevisualiseerde vlam verbranden.

5. Auraschild vormen
Laat bij je denkbeeldige hand net buiten je aurawand, een transparant, veerkrachtig schild groeien, vierkant of rond. Laat dan dat schild uitgroeien over je hele aurawand. Voel hoe dat een schild vormt om je heen. Een schild dat je beschermt tegen energie invasies van buitenaf.

6. Herhalen
Haal storingen bij je derde chakra vooraan bij je middenrif weg en los die op dezelfde manier op. Laat bij je denkbeeldig hand buiten je aura opnieuw een auraschild groeien dat je hele aurawand bedekt. Voel hoe dit auraschild het vorige verstrekt. Als je wilt, kun je dat ook bij je andere chakra’s doen.

7. Energiestoring terugduwen
Stel je voor dat iemands energie je aura binnenkomt. Iemand die nogal opdringerig of overheersend is. Duw in gedachten met je mentale hand die energieimpuls weer uit je aura. Laat op die plek op je aurawand opnieuw een energieschild groeien.

8. Afronden
Visualiseer een zonnetje een eindje boven je hoofd en verzamel daar je energie in die elders is blijven hangen. Maak die energie up-to-date door de datum van vandaag op je zonnetje te zetten en vul je ermee op.
Grond je auraschild aan de onderkant en voel hoe dit zich om je heen stabiliseert. Neem je voor dit morgen weer te oefenen zodat je auraschild aan kracht wint. Kom dan rustig uit je meditatieve toestand.

► Naar volgende oefening: 23 Het oplossen van een energiekoord
► Naar vorige oefening: 21 Zuiveren en versterken van de aura
► Terug naar Mijlpaal 2

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *