34 De wensruimte (oefening)

Dit is een meditatie waarbij je de hogere mogelijkheden in je energiesysteem activeert om de meest optimale realisatie van je wensen te bewerkstelligen. Dat kunnen wensen zijn die bij deze meditatie spontaan omhoog komen en waarvan je het gevoel hebt dat die passend voor je zijn.
Bij deze meditatie wordt gefocust op de plek van innerlijk licht diep in het hartchakra en vandaar wordt naar het hogere zelf aan de bovenkant van de aura gegaan en daarboven naar het zielengebied van de kernziel. Het centrum van dit bolvormige zielengebied is je diepste innerlijke bron, ook wel de godsvonk genoemd.
Deze opname is een gedeelte van een langere sessie waarbij eerst de chakra’s gezuiverd werden en de kundalini geactiveerd. Door een eerdere meditatie van deze Pelgrimstocht te doen, namelijk nr. 27 (Kundalini activeren tot het tweede activiteitenniveau), kun je je energiesysteem hiervoor activeren.

Gesproken meditatie (live-opname van een meditatie van de kundalinigroep)

1. Gronden
Ga lekker op je stoel zitten en grond je jezelf met ‘wortels’ onder je voeten en je stuit naar het centrum van de aarde en maak ze daar vast. Op die manier zit je goed geankerd. Laat aarde en kosmische energie stromen en visualiseer een vlam voor je waarin je donkere wolken en andere storingen in kunt laten verbranden.

2. Activering van het hartchakra
Focus op je hartchakra en stel je voor dat dat een draaiend chakra is voorop bij je borstbeen zo’n 12 – 14 cm onder het kuiltje in je hals. Stel je voor dat het ook een lichtend chakra is, met de energie van liefde, mededogen en van je innerlijk zelf, wat het chakra tot straling brengt en waardoor er een mooie lichtbundel uit kan komen.
Een lichtbundel die diep uit het chakra komt, van een speciale plek van innerlijk licht in de diepte van het chakra.

3. Contact maken met je innerlijk licht
Die plek van innerlijk licht kan zich vanzelf voor je geestesoog manifesteren. Maar als dat niet zo is, kun je je die ook voorstellen. Ga dan in gedachten even zitten in dat plekje van innerlijk licht en zeg van daaruit ‘hallo’ tegen je kruin waar je kruinchakra zit. Zeg vervolgens een paar keer ‘hallo’ tegen het schitterende zonnetje van je hogere zelf aan de bovenkant van je aura. Als antwoord op je ‘hallo’s’ kun je een heel prettige, zachte energie voelen die omlaag komt.

4. Omhoog gaan naar het hogere zelf
Zeg je nog een keer ‘hallo’ naar het zonnetje van je hogere zelf, en stel je voor dat een brede lichtbundel tussen je innerlijke lichtplek en je hogere zelf zich manifesteert. Die lichtbundel werkt als een soort lift waar je in kunt stappen en waarmee je langzaam omhoog kunt gaan terwijl je je gericht houdt op het hogere zelf.  Houd je hartchakra open, zeg ‘hallo’ bij het hogere zelf als je daar aankomt, en ervaar het stralende licht daarvan wat een heel subtiel prettig gevoel kan geven.

5. Naar de kernziel
Het hogere zelf sluit aan de bovenkant aan op de kernziel waarop je je nu kunt richten. Dit is een bolvormig gebied van 40-50 centimeter doorsnee, waar alle informatie is van je vorige levens in is opgeslagen. In het centrum daarvan is je diepste innerlijke bron, ook wel je godsvonk genoemd, die verbonden is met de Albron.

6. Omvatten van de kernziel
Zeg ‘hallo’ tegen het hele gebied van je kernziel. Ga dan verder omhoog en omvat in gedachten en gevoel de hele kernziel, het hele bolvormige gebied, en daarmee omvat je ook de aansluiting met de Albron, de bron van al wat is. Daardoor omvat je al die ervaringen van je vorige levens en de potentie van je godsvonk. Een potentie die bewustzijn van het hele leven en van het hele heelal inhoudt. Een bewustzijn dat er van alles gerealiseerd kan worden, allerlei dingen en wensen kunnen gerealiseerd worden. Het leven en het universum zijn zo rijk dat dat ongelofelijke rijkdom aan mogelijkheden biedt.

7. Terug naar het hogere zelf
Laat het besef van die rijkdom bij je doordringen als je bij je  kernziel bent, het besef van de enorme potentie daarvan. In principe verbindt dat je met wie je in diepste wezen bent. En met dat besef van enorme rijkdom en mogelijkheden, kun je je opnieuw richten op je hogere zelf. Als je dat doet, kun je enerzijds bewust zijn van die oneindige rijkdom en anderzijds van je persoonlijke mogelijkheden. Je kunt je dan bewust worden dat in het kader van je persoonlijkheid bepaalde dingen realiseerbaar zijn.
Dus je omvat eerst je kernziel met al die mogelijkheden, dan ga je als het ware terug naar het zonnetje van het hogere zelf en voel je wat er in principe passend is in jouw leven en in jouw lichaam.

8. Terug naar het hartchakra
Je kan je nu weer richten op je hartchakra. Je neemt daarbij het besef van al die mogelijkheden mee en het besef dat je dat weer passend moet maken in jouw leven.
Als je terug bent in je hartchakra dan kan je een eindje voor je een lichtende ruimte, een lichtende bol voorstellen: een wensruimte in de aura. Je kan daar een roos voor zetten als je wilt.

9. Wensen in de wensruimte
Die lichtende ruimte is jouw persoonlijke wensruimte, en je kan met het besef van al die mogelijkheden en datgene wat passend voor je is, een wens laten verschijnen. Je kan bijvoorbeeld een bepaalde wens voor de komende vakantieperiode hebben. Kijk maar wat voor wensen er tevoorschijn komen, bijvoorbeeld dat je optimaal geniet.
En misschien is er nog een wens voor wat betreft werk-activiteit voor de komende dagen, weken, maanden of misschien wel jaren. Kijk of er een wens naar boven komt qua werk-activiteit.
En misschien is er nog een wens voor wat betreft spirituele ontwikkeling. Dat laat je ook manifesteren in je wensruimte.
En misschien wil zich ook iets manifesteren op relatiegebied, iets aparts. Laat ook over relaties een wens opkomen.
En misschien is er nog iets; een mogelijkheid die nog niet genoemd is, waarvan je het ook wel leuk vind om een wens te laten opkomen.

10. Wensen naar de Akasha laten gaan
Okay, dan laat je al die wensen in de wensruimte nu even een snelle verbinding met de aansluiting met de Akasha maken, aan de bovenkant van je aura. Daar kan je al die wensen uit je wensruimte naar toe laten gaan. Via een kanaaltje aan de bovenkant van je aura worden die in de Akasha opgenomen en daar een plek vinden in de tijdruimtestructuur ervan. Gestuurd vanuit de Akasha vormt zich een buitenlaag van de aura met een speciale energie, die aan het werk gaat voor de realisatie van je wensen.
Die speciale aura-laag loopt helemaal van boven naar beneden toe door naar waar je grondings-koord aan de onderkant van je aura. Daar verankert de energie van je wensen zich in de aarde.

11. Afronding
De realisatie van je wensen kan een kwestie zijn van dagen, weken of misschien maanden. Grond jezelf nog een keer goed zodat je energie zich stabiliseert na deze zeer hoog reikende meditatie. Beweeg dan je tenen en vingers en kom langzaam in je eigen tempo uit deze meditatie.

Eén vande leden van de kundalinigroep heeft voor eigen gebruik deze meditatie met de vorige meditatie gecombineerd. Misschien ben je geïnteresseerd hierin? Deze combi staat op deze bladzijde ‘Combi Oud en Nieuw meditatie met wensruimte meditatie‘.

► Naar volgende oefening: 35 Uitgebreide zuivering
► Terug naar vorige oefening: 33 Oud en Nieuwmeditatie
► Terug naar start Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *