Y13 Hartenpijn helen (zelfhealing)

Hoe kun je hartenpijn oplopen? Bijvoorbeeld door een verbroken relatie met iemand waarvan je gehouden hebt of misschien nog houdt. Of omdat iemand waarvan je gehouden hebt uit je leven is verdwenen, niet omdat je dat wilt maar omdat het je overkomt. Die hartenpijn kan nog een tijd blijven doorzeuren waarbij je hart verlangt naar contact met die ander. Een contact dat niet tot stand komt en dat gemis blijft schrijnen. Dat kan op het plezier in je leven drukken waardoor je minder open staat voor nieuwe contacten of voor de leuke dingen van het leven.

 

Healingmethoden voor hartenpijn

Praten over wat gebeurd is kan helpen, andere contacten opdoen of je zinnen verzetten zodat je wat afleiding krijgt. Vergeven kan ook belangrijk zijn. Ook zijn er healingmethoden om dit gevoel van hartenpijn wat draaglijker te maken. Eén ervan is het werken met een genezende bol en de love-multiplier-mudra (zie Y8).

Figuur: Love-multiplier mudra

Die mudra activeert het hartchakra en dat helpt om de energie van de hartenpijn te harmoniseren zodat het minder schrijnt. Emoties van de verbroken relatie met de ander kunnen zo ontladen worden, zodat het rustiger gaat aanvoelen bij je hartchakra. Dat kan ook helpen als er nog energie van die ander aan je hartchakra gekleefd zit. Dat heb je soms zelf niet in de gaten, maar juist die energie kan dat schrijnende gevoel in stand houden.

Met de volgende zelfhealing meditatie kun je aan je hartenpijn of iets anders wat je hart belast, werken. Eerst wordt een korte aura-zuivering gedaan, dan wordt het hartchakra geactiveerd  en een genezende bol gevisualiseerd. Vervolgens wordt met de hartuitstraling d.m.v. de love-multiplier-mudra de hartenpijn voor zover mogelijk opgelost. Dat kan het schrijnende gevoel verzachten.

 

Gesproken meditatie: Start

 

 

  1. Gronden

Laten we ons gronden door de voeten plat op de grond te zetten. Ga ontspannen zitten. Stel je voor dat wortels groeien vanaf je voeten en je stuit naar het bolvormige centrum van de aarde. Daar kun je je wortels aan vastmaken. Die connectie kun je versterken door de datum van vandaag en je naam op de aanhechtingsplaatsen te zetten, en verder in je wortels en de aanhechting bij je voeten en je stuit. Voel je dat je nu wat steviger zit?

 

  1. Aarde- en kosmische energie laten stromen

Je kunt nu aarde energie opnemen via je voetchakra’s, de rondjes midden onder je voeten. Laat die energie helemaal door je heen stromen. Laat ook kosmische energie van bovenuit je aura bij je kruin naar binnen stromen. Via je rugkanalen kan dat naar je stuit stromen. Meng het met de aarde energie in een prettig voelende mengverhouding. Laat de gemengde energie door je heen stromen. Stel je voor dat het in kleine fonteintjes uit je handpalmen en uit je kruin komt. Dat werkt zuiverend op je energiesysteem.

 

  1. Energie zuiveren

Visualiseer een vlammetje voor je op de rand van je aura. Laat alle storende wolkjes of stof die vrijkomen in je energiesysteem daar naartoe gaan. Laat die verbranden op je uitademing. Daarmee transformeer je die energie tot neutrale energie. Aura’s gaan er zo helderder uitzien.

 

  1. Je hoofd zuiveren

Richt je op je hoofd en stel je daar een klein kamertje voor. Zeg daar ‘hallo’ in en als er bezoek is of wolkjes of donkere plekken vraag het bezoek vriendelijk maar dringend het kamertje te verlaten. Dat kan een rustiger, helderder en prettiger gevoel in je hoofd geven. Zet je naam en de datum van vandaag in het kamertje zodat het meer jóúw energie wordt.

 

Gesproken meditatie: hartenpijn oplossen

 

 

 

  1. Hartchakra activeren

We gaan nu naar het hartchakra. Het voorkant van dit chakra is een rondje voor bij je borstbeen zo’n 12 – 14 cm onder het kuiltje van je hals (zie figuur). Stel je voor dat dit rondje licht geeft van een energie van hartelijkheid, vriendelijkheid, mededogen. Laat dat uitstralen van je hartchakra, een prachtige lichtende energie. Je kunt je voorstellen dat dit uit een steeds diepere laag van je hartchakra komt, helemaal tot aan de achterkant van je hartchakra bij je rug. Als de energie in het hartchakra goed stroomt, heeft dat automatisch een zuiverende en helende werking. Het helpt om daarbij om dit hartchakra in het ‘nu’  te zetten met de datum van vandaag erin en zet er ook je naam in. Als er pijnlijke plekken in je hartchakra zitten waar het schrijnt, zeg daar ‘hallo’ tegen en zet dat gebied in het ‘nu’ en zet er je naam in.

Figuur: Hartchakra activeren

 

  1. Genezende bol visualiseren

We kunnen nog een stap verder gaan en een eindje voor het hartchakra een bol voorstellen en al je probleemenergie die met je hartenpijn samenhangt daar naartoe laten gaan. Het kan heel goed zijn dat energie van die ander waarmee je een relatie had er ook nog aankleeft, dat is niet ongewoon. Laat die energie ook in die bol gaan. Laat een wortel (grondingskoord) van de bol naar het centrum van de aarde gaan om storende energie af te voeren. Zet die bol in het ‘nu’ en zet er je naam op en laat je hart-energie naar de bol schijnen. Zeg een paar keer ‘hallo’ naar de bol zodat de lading in de probleem-energie die niet meer bij je past weg kan stromen.

 

  1. De love-multiplier-mudra gebruiken

Houd je handen nu voor je borst voor de love-multiplier-mudra. Houd de toppen van je duimen, wijsvingers en pinken tegen elkaar aan. De middel- en ringvingers houd je in elkaar verstrengeld (zie figuur).

Figuur: Love Multiplier mudrta

Je duimen houd je bij je hartchakra voor de meest krachtige werking ervan. Deze mudra heeft het vermogen de harmoniserende werking en uitstraling ervan te versterken. Laat de uitstraling ervan naar de bol gaan. De hartenergie kan de energie in de bol gaan harmoniseren. Zet dan in de bol de datum van vandaag zodat alle energie die niet meer bij je past kan afvloeien. Zet ook je naam in de bol zodat alle vreemde energie die niet van jou is, los kan komen en wegvloeit. Als je dit gedaan hebt kun je misschien merken dat het al wat lichter voor je voelt. Zet een vlammetje tussen jou en die bol. Laat alle storende energie in dat vlammetje verbranden op je uitademing.

Deze meditatie kan opluchting en verlichting brengen zodat het wat zachter voor je aanvoelt. Misschien heb je een nieuw inzicht gekregen over de aard van de relatie en wat daarin nu precies schrijnt.

 

  1. Afronding

Dan sluiten we de meditatie af. Laat de bol oplossen, en het vlammetje en laat de mudra los. Langzaam kunnen we weer in het hier en nu terugkomen. Druk je hand tegen je buik en druk bij de inademing met je buik wat tegen je hand. Dat helpt om goed uit je meditatieve toestand te komen.

 

Terugblik

Het doen van deze meditatie kan meer rust brengen in je ziel, je hartenpijn wat draaglijker maken, een nieuw inzicht geven over de relatie waarin je gezeten hebt en een nieuwe opening geven naar de toekomst. En vergeet niet dat je een verbroken relatie ook moet verwerken, dat kost tijd. Maar als je de meditatie een tweede keer doet, zul je merken dat de scherpe kantjes er mogelijk al af zijn en krijg je misschien ideeën om nieuwe dingen te ondernemen en andere mensen te ontmoeten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *