Y3 Oorhealing

Sommige mensen hebben last van suizen in de oren, een fluittoon of irritatie bij de oren (zie figuur 1).

Figuur 1: Oor

Bij aura-readingen zie ik heel vaak dat er iets energetisch aan de hand is met iemands oren. De energie zit geblokkeerd doordat energie van anderen op de energie van de oren (van het etherische lichaam) is gaan zitten waardoor de energie ervan is gaan stagneren met als gevolg irritatie of oorpijn. Een healing waarbij de vreemde energie van anderen wordt weggehaald geeft vaak verbetering. De irritatie is weg en men heeft weer het gevoel dat het ‘vrijer’ is bij de oren en niet meer ‘suf geluld’ aanvoelt.
Zo’n soort healing is ook als zelfhealing mogelijk. Daartoe is bijgaande oefening ontworpen. Eerst stel je je rechteroor voor als een kamer en ga je die zuiveren. Dan ga je starten met de oormudra (spreek uit: moedra.) Dit is een bepaalde vingerstand die de energiekanalen in je etherische energielichaam zodanig stimuleert dat de energie bij de oren meer gaat stromen en dat gebied heelt. In die kamer kan gekeken worden naar wat er energetisch mis is met dat oor. Beelden kunnen verschijnen, maar ook emotioneel geladen herinneringen, die te maken hebben met het probleem. Vervolgens wordt de probleem-energie aangepakt met verschillende healing technieken. Hetzelfde wordt dan gedaan met het linkeroor. Tot slot wordt de healing gestabiliseerd en afgerond.

Gesproken meditatie

1. Gronden en opstarten van de energie
Ga zitten op een stoel met je voeten plat op de grond. Visualiseer wortels vanaf je voeten en je stuit naar het centrum van de aarde. Maak ze daar in gedachten vast aan het bolvormige centrum.
Laat aarde energie bij je voeten naar binnen komen en kosmische energie via je kruin. Meng beide energieën in je stuit en laat de gemengde energie door je heen stromen. Laat ook wat energie door het gebied van je oren stromen. Dat zuivert je energiesysteem en brengt je in een meditatieve staat. Stel je een vlammetje voor op de rand van je aura, ongeveer een armlengte voor je. Laat alle storingen in je aura zoals wolkjes of stof daar naar toe gaan en knetterend verbranden op je uitademing. Stel je een kamertje voor in het centrum van je hoofd en kijk of daar bezoek is. Zo ja, vraag het bezoek vriendelijk maar dringend je kamertje en je hele energiesysteem te verlaten. Dat kan helderheid in je hoofd brengen! Zet je kamertje in het ‘nu’ en zet er je naam in.

2. Kamertje in je oor
Stel je een scherm voor met een grondingskoord (wortel) naar het centrum van de aarde en een zonnetje erboven. Maak dat scherm schoon door de datum van vandaag erop te zetten en je naam. Spoel met de gouden zonne-energie je scherm schoon.  Stel je de energie van je rechteroor voor als een kamertje. Het gaat dan niet alleen om je oorschelp maar ook om alle orgaantjes die erbij horen in het buiten-, midden-, en binnenoor (zie figuur). In het binnenoor zit ook het labyrint (9) dat je evenwichtsorgaan is.

Figuur 2: Anatomie van het oor (bron: Wikipedia)

Toelichting

1. Schedel (rotsbeen)

Buitenoor
2. Gehoorgang
3. Oorschelp

Middenoor
4. Trommelvlies
5. Ovaal venster
6. Hamer
7. Aambeeld
8. Stijgbeugel
12. Buis van Eustachius

Binnenoor
9. Labyrint (evenwichtsorgaan
10. Slakkenhuis
11. Gehoorzenuw

Zeg ‘hallo’ in dat kamertje en als er bezoek is, verzoek dat vriendelijk maar dringend je kamertje en je hele aura te verlaten. Zet de datum van vandaag en je naam in het oorkamertjes, dat kan zuiverend werken op je oor-energie. Met deze actie heb je al de eerste stap van de oorhealing gedaan.

3. Oormudra
De vingerstand die bij de oormudra hoort is als volgt (zie figuur 3).


Figuur 3: Oormudra rechts

Zet van je rechterhand de top van je middelvinger op de basis van je duim en druk met je duim licht op de middelvinger. Je pink steekt uit. Door middel van aura-reading kan een indruk verkregen worden van het werkingsgebied van de oormudra (zie figuur 4).

Figuur 4: Werkingsgebied oormudra rechts

Bij het doen van de oormudra wordt in het etherische energielichaam het gebied van het oor en een paar centimeter er omheen geactiveerd. In het centrale gebied van het oor bij de gehoorgang gaat de werking tot circa 4 centimeter diep. Zo worden binnen-, midden- en buitenoor geactiveerd door deze mudra.

Doe deze oormudra ook met je linkerhand (zie figuur 5).


Figuur 5: Oormudra links

Misschien voel je hoe de energie van het gebied van je oren licht geactiveerd wordt. Dat kan een helende werking op het oorgebied hebben. Houd deze vingerstand vast tijdens de rest van deze meditatie. .

4. Storende energie in beeld brengen
Als er storende energie in je oor zit, laat dat dan zichtbaar worden in je kamertje. Zeg er ‘hallo’ tegen, zo maak je contact met de energie ervan. Activeer nu je hartchakra door je te richten op de voorkant ervan. Dat is een rondje vooraan bij je borstbeen ca. 12 – 14 cm onder kuiltje van je hals. Stel je voor dat dat rondje straalt van een prachtige energie van liefde, hartelijkheid, vriendelijkheid, harmonie en mededogen. Stel je vervolgens voor dat deze energie van diep uit je hartchakra komt, helemaal vanuit een lichtpunt halverwege de voorkant en de achterkant van je hartchakra bij je rug. Dit is een punt van innerlijk licht dat gevoed wordt door een lichtkanaal vanaf het zonnetje van je Hogere Zelf bovenin in je aura. De lichtbundel vanuit je hartchakra heeft een groot harmoniserend vermogen. Dat gaan we nu inzetten voor de healing van je oor.

5. Storende energie oplossen
Richt die lichtbundel op de storing in je oorkamertje en zet tegelijkertijd die plek in het ‘nu’. Misschien zie je die plek veranderen en krijg je associaties en herinneringen waar die mee te maken heeft. Je kunt met je rechterhand, met je vingers die plek ook aanraken in je scherm. Misschien voel je een effect op je oor. Daarmee krijg je een nog duidelijker indruk van waar die plek in je oor te maken heeft.
Zet je naam op die plek terwijl je je hartenergie ernaar toe blijft stralen. Op die manier kan storende energie van anderen gemakkelijker wegstromen. Misschien zit er een energiekoord vast aan die plek, een energielijn naar een ander toe. In figuur 6 is zo’n energiekoord in oranje getekend. Dit koord dringt diep door in het oor en kan vastzitten aan de gehoorgang of nog dieper. Daar kan het koord vast blijven zitten aan een emotioneel geladen herinnering van een actie van de persoon van wie het energiekoord afkomstig is. Vaak is de emotionele lading er een van schrik, angst of ongemakkelijk voelen.

Figuur 6: Energiekoord in oor

Als je geen energiekoord ziet kun je je die in gedachten voorstellen. Zet dat koord in het ’nu’. Richt je hartenergie op de aanhechtingsplaats van het koord met je oorkamertje. Zet die plek in het ‘nu’. Soms kunnen herineringen naar boven komen van dingen die je al vergeten was. Als de vastzittende energie daar oplost, verliest het koord zijn aanhechting en laat dat los. Dat kan de genezing van je oor sterk bevorderen.

6. Kleurenhealing
Geef je oorkamertje een gronding naar het centrum van de aarde. Laat dan transparant rode energie door het kamertje stromen en stuur alle storingen die niet bij het rood passen naar je vlammetje en verbrandt die op je uitademing. Dit kan je ook doen als je de storingen niet ziet. Ondertussen doen de oormudra’s hun werk (zie figuur 7)!

Figuur 7: Oormudra’s in beide handen

Laat dan oranje energie door je kamertje stromen en laat storingen weer verbranden in je vlammetje. Doe hetzelfde met geel, groen, lichtblauw, indigoblauw, transparant violet en tenslotte transparant, sprankelend roze. Dit laatste wordt wel de Christ-force energie genoemd en heeft een sterk helende en weldadige werking.
Om de energie van je oor te stabiliseren kun je er nog aarde-energie doorheen laten stromen. Voel een verschil tussen je rechteroor en je linkeroor. Wat valt je daarbij op?

7. Healing linkeroor
Je linkeroor kun je weer op dezelfde manier een healing geven als je rechteroor. Dus kun je je weer een oorkamertje voorstellen, weer een storing daarin naar voren laten komen en die met je hartenergie zoveel mogelijk laten oplossen. Doe dit ook met een energiekoord dat mogelijk nog aan een storende plek in je oor vastzit en los dat op. Geeft tot slot je kamertje een kleurenhealing.

8. Balans
Voel opnieuw je linker- en je rechteroor. Is daar nog verschil tussen? Stel je een lichtkanaal voor tussen beide oren en laat daar energie doorheen stromen om beide oren in balans met elkaar te brengen. Voel nog even na hoe het bij je oren is: warmer? Meer een gevoel van energie? Is het rustiger geworden? Minder storing? Voelt het helderder?

9. Afronding
Laat de oormudra gaan en ontspan je handen. Laat de energiebeelden van je oorkamertje oplossen en de energie naar je terugkeren. Misschien voel je bij je oren deze energie terugkomen! Beweeg je tenen en je vingers, dat helpt om rustig uit je meditatieve staat te komen. Leg je hand op je buik en voel je buikademhaling, ook dat helpt om weer terug te komen in het hier-en-nu. Voel je oogleden en open die langzaam als je daar aan toe bent.

Vervolgstappen

In de praktijk kan het lastig zijn om storingen in de oren te healen. Soms lukt het al na één keer, soms moet er langer aan de oren gewerkt worden. Volgens de ontwikkelaar van deze oormudra, Kim da Silva (zie verderop), is het goed de oormudra dagelijks vier keer gedurende 5-7 minuten te doen. Dat geeft iedere keer een extra zuivering en healing van je oren. Het kan verder raadzaam zijn bovenstaande oorhealing enkele maken te herhalen. Ook kan er een nieuwe storing ontstaan als bijvoorbeeld iemand wilde dat je iets in je oren knoopte of vond dat iets hard tegen je gezegd moest worden of met veel emotie. Dan kunnen opnieuw storingen ontstaan en kan je bovenstaande oorhealing opnieuw doen. Overigens kan het ook zijn dat er bij je oor sprake is van een vervelend fysiek ongemak. Dan kan het nodig zijn om medische hulp in te roepen.

Meer informatie over mudra’s:

Het boek ‘Mudra’s, gezondheid in onze handen’ van Kim da Silva of het ‘Mudra werkboek’ van Gertrud Hirschi geven interessante en praktische informatie over mudra’s en het gebruik ervan. Ook zijn er blogberichten over mudra’s op deze website:
► Zou je met een vingerhouding (mudra) rijk kunnen worden?
► De assertiviteitsmudra (Ahamkara)
► Oefenen met de hartmudra
► Healing innerlijk kind met mudra en kleurenhealing

Navigatie

► Naar Y4: Opwekken van warmtekundalini in het etherische energielichaam
► Terug naar Y2: Zuiveren van de krachtkundalini in het etherische energielichaam
► Terug naar Mijlpaal Y: Het wonder van het etherische energielichaam
► Terug naar de start van de Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *