35 Uitgebreide zuivering (oefening)

Soms is een uitgebreide zuivering van je energiesysteem wenselijk. Bijvoorbeeld als je merkt dat je na bepaalde contacten of activiteiten behoorlijk moe bent, gebrek aan energie krijgt, wazig in je hoofd bent geworden, slecht contact met jezelf hebt of last van je maag gekregen hebt. De volgende oefening kan je daarbij helpen. Het is een zuiveringsoefening bestaande uit een aantal onderdelen. Al doende kun je ontdekken welke onderdelen het beste voor je werken.

Gesproken meditatie:

1. Gronden
Ga lekker op een stoel zitten en stel je wortels voor vanaf je voeten en je stuit tot in het bolvormige centrum van de aarde. Daar kun je ze in gedachten vastmaken. Als je dat gedaan hebt voel je je waarschijnlijk net iets steviger op je stoel zitten!

2. Aarde en kosmische energie
Laat aarde energie bij je voeten (via je voetchakra’s, kleine ronde energiecentra midden onder je voet) naar binnen stromen. Voel hoe deze zachte energie bij je naar binnen komt, via je benen omhoog gaat en je romp van energielichaam binnenstroomt. Laat ook de lichte kosmische energie van bovenaf je aura door je kruin(chakra)  naar binnen stromen door je rugkanalen tot in je stuit. Meng beide energieën met elkaar in je stuit en laat de gemengde energie door je heen stromen. De energiestroom werkt zuiverend op je energiesysteem. Visualiseer een kaarsvlam op de rand van je aura en laat alle vrijkomende storingen in je kaarsvlam verbranden. Je kunt je voorstellen dat je bij je uitademing die vlam aanjaagt waarbij alle storing verbrandt, dat wil zeggen ontladen en gezuiverd wordt.

3. Hart activering
Richt je op je hartchakra. De voorkant ervan is een rondje op je borstbeen  circa 12 centimeter onder het kuiltje van je hals. Stel je voor dat dit chakra licht uitstraalt, een licht van liefde, hartelijkheid, vriendelijkheid en mededogen. Stel je voor dat deze luchtbundel van diep uit je hartchakra komt, halverwege de voor- en achterkant. Daar kun je je een lichtplek voorstellen, de plek van innerlijk licht. Vanuit die plek kan een lichtstraal komen die door het midden van je hartchakra naar buiten straalt. Deze heeft een bijzondere harmoniseren vermogen, alles wat niets past bij wie je in wezen bent zal daardoor gemakkelijker oplossen. Voel hoe de uitstraling van je hartchakra je hele borstgebied subtiel en prettig activeert.

4. Energiebeeld creëren.
Stel je een eindje voor je een beeld voor van jezelf en je aurisch energieveld, een transparant ei-vormig energieveld dat een halve tot een hele meter om je heen zit. Geef dat beeld een gronding en zeg er ‘hallo’ tegen. Als je dat een paar keer doet, zul je ook een effect op je lichaam voelen!

5. Jezelf opladen met prana
Voor het zuiveren van je energiebeeld dat voor je staat kun je je handen gebruiken en daarmee dit beeld als het ware afstoffen. Om dat te doen is het goed dat je handen eerst geënergetiseerd worden. Dat kun je doen met prana. Stel je voor dat er in de lucht om je heen een waas is van piepkleine oranje balletjes gevuld met prana-energie.  Adem die oranjestroom en houd je adem een paar seconden in zodat de oranje prana-energie in je oplost. Herhaal dit twee keer. Bij de laatste keer kun je je voorstellen dat de oranje energie vooral naar je handen stroomt zodat die geënergetiseerd worden.  Je handen kunnen daardoor wat levendiger aanvoelen.

6. Zuiveren van je energiesysteem
Ga nu met je handen je energiebeeld wat ‘afstoffen’, zodat de anergie van je aura wat stralender wordt.  Dat kun je ook lijfelijk ervaren als een lichter en stralender gevoel om je heen.
Straal ook je energielichaam met de uitstraling van je handen in. Laat nu de straal van hartenergie naar je beeld gaan en meehelpen je energie weer in balans te brengen met je innerlijk zelf. Zet je hele beeld in het ‘nu’ door de datum van vandaag erin te projecteren. Dat kan helpen om energetische ladingen die nog vastzitten in emoties van een tijd geleden te ontladen.

7. Zuiveren van chakra’s
Bij de chakra’s kan nog veel energie vastzitten die wat extra behandeling nodig heeft om los te komen. Richt je aandacht op je derde chakra, een rondje vooraan bij je middenrif. Dit chakra heeft veel met wilskracht te maken, controle uitoefenen, maar ook met gecontroleerd worden.  Richt je hartenergie op dit chakra en laat plekjes oplichten die nog niet in balans zijn.  Zet die plekjes in jet ‘nu’ en zet er je naam op.
Soms zit aan zo’n plek een energielijn met iemand anders vast bijvoorbeeld iemand waarmee je een wilsconflict(je) had. Als zo’n energielijn opdoemt in je beeld, zeg er hallo tegen, zet de lijn in het nu en vooral de aanhechtingsplaats in je derde chakra. Laat de stralenbundel van je hartchakra diep doordringen in dit derde chakra, soms zitten in diepte van dit chakra nog storingen energieën die je blokkeren. Projecteer tenslotte je naam op dit chakra waarmee je je eigenaarschap van dit chakra verstrekt zodat anderen minder gemakkelijk de energie ervan kunnen verstoren.
Doe nu hetzelfde met je tweede chakra, dat net onder je navel zit. Dit is het chakra’s van emoties. Zet ook dit chakra in het nu en controleer op energielijnen van anderen die daar nog zitten. Zet ook op dit chakra tenslotte je naam.
Laat alle vrijgekomen storingen knetterend in je kaarsvlam verbranden.

8. Symboolhealing
Laat de voorstelling van jezelf met je aura oplossen. Stel je nu een bol voor met een grondingskoord. Laat daar de energie van een probleem wat je mogelijk nog hebt erin gaan. Dat kan verschijnen als een wolk, een voorwerp of een andere beeld. Straal je hartenergie er naartoe en zeg er ‘hallo’ tegen. Misschien krijg je associaties waar dat probleem mee te maken heeft. Zet de hele inhoud van je bol in het ‘nu’ en zet er je naam in zodat energie van anderen die aan je probleem gekleefd zit kan oplossen. Soms blijkt een probleem waar je mee zit helemaal niet jouw probleem te zijn en lost hiermee het hele probleem op!

9. De kleurendouche
Laat de bol oplossen en stel je een douche voor boven je hoofd waarmee je gekleurde energie door je aura kan laten stromen. Doe dat eerst met transparante rode energie en kijk innerlijk waar de rode in je aura en energielichaam nodig is en de energie daar kan aanvullen. Doe hetzelfde met oranje, geel, lentegroen, hemelsblauw, indigoblauw, transparant violet en roze. Door dit te doen kun je jezelf een weldadig voelende kleurenhealing geven.

10. Energie terughalen
Laat het beeld van deckleurendouche oplossen en stel je een zonnetje voor een eindje boven je hoofd. Een zonnetje met je naam erin waarmee je energie van jezelf die elders in activiteiten en contacten is blijven zitten aantrekt. Die energie kan als wolkjes bij je terugkomen en je zonnetje opvullen. Zet de energie in je zonnetje in het ;’nu’ zodat die helemaal gaat stralen. Laat dan de energie in je aura en energielichaam stromen zodat je je er helemaal mee kan opvullen. Dat kan een prettig compleet gevoel geven.

11. Aura om je heen zetten
Zet tot slot je aura goed om je heen zoals je een jas aantrekt en goed sluit. Laat je naam door je aura gaan en zet je naam ook op je aurawand. Dit versterkt je eigenaarschap van je aura zodat anderen daar minder gemakkelijk invloed op kunnen uitoefenen.

12. Afronden
Laat al de beelden oplossen en richt je weer op je gronding. Zet er je naam in en de datum van vandaag. De aandacht voor je gronding helpt om je energiesysteem te stabiliseren en de healing die je jezelf hebt gegeven hebt stabiliseren. Leg je hand op je buik en voel je buik bij de inademing tegen je hand drukt. Die aandacht voor je ademhaling helpt om weer goed in het hier en nu te komen. Beweeg je tenen, voel je voeten en je vingers en kok langzaam uit je meditatieve toestand.

Achtergrondinformatie

Meer achtergrondinformatie kun je vinden in de volgende boeken van Pierjasi: ‘Ontdekkingsreis Koendalinie-energie’, ‘Piek- en Verlichtingservaringen met Koendalinie-Energie’  en ‘Ontdekkingstocht Innerlijk Licht, spirituele oefeningen met kundalini-energie’.

► Naar: 36 Genezende, verkoelende kundalinimeditatie
► Terug naar: 34 De wensruimte
► Terug naar start Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *