Hunebed

Het boek ‘Magische Stenen, korte verhalen uit de hunebedtijd’ geeft een geheel nieuwe kijk op  de oorspronkelijke functie van hunebedden!

 

klik op cover voor de inhoudsopgave

Het geeft een beeld van het spirituele leven van de hunebedbouwers van 5000 jaar geleden zoals dat via aura-readingen naar voren kwam. Het is gebaseerd op aura-readingen van hunebedden in Nederland maar ook in Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Portugal. Daarbij komt een heel andere functie van de hunebeden naar voren dan grafmonumenten. De hunebedden blijken intelligent gebouwde constructies te zijn waar energie vanuit de aarde doorheen stroomt die het gemakkelijker mogelijk maakte voor de priesters en priesteressen uit de hunebeddentijd om daarin in trance te gaan. Vergelijkbaar met het orakel van Delphi waar ook een priesteres (pythia) in trance ging bijgestaan door begeleidsters (prophètèses). In die trancetoestand konden ze contact krijgen met hun spirituele gidsen en antwoorden krijgen op vragen over gezondheidsproblemen van stamleden en aanpak van conflicten.  En verder werden inwijdingen van stamhoofden, inzegeningen van huwelijken en de doop van pasgeborenen in het hunebed gedaan.

Omdat er bij dit soort verhalen verkregen via aura-readingen al gauw de vraag gesteld kan worden ‘Hoe bewijs je dat?’ heb ik in een laatste hoofdstuk aandacht aan de onderzoeksmatige kant besteed.

► Leesfragment uit ‘Magische Stenen, korte verhalen uit de hunebedtijd’
► Inhoudsopgave Magische Stenen, korte verhalen uit de hunebedtijd

Meer informatie over dit boek is te vinden op de website van de uitgever.

► Naar de Hunebed Quiz

► Video van de boekpresentatie

► Naar artikel in Paravisie over het boek Magische Stenen