Recensies van het boek ‘Piek- en Verlichtingservaringen met Koendalinie-energie’

Boekbespreking Sofia maart 2007
(Tijdschrift Soefi Orde Nederland & Vlaanderen)

Niet 1 maar liefst 2 boekbesprekingen. Beide van mensen die me inspireren en al vele jaren vrienden van me zijn. Dit geeft een uniek perspectief op de auteurs. Ik heb gezien hoe ze in hun dagelijks leven leven wat ze schrijven. En voor allebei geldt het grote compliment: they walk their talk. Ze leven wat ze zeggen, soms met vallen en opstaan, maar dat voegt alleen maar toe aan de rijkdom van hun leven en boeken.

De tweede persoon die ik aan jullie wil voorstellen is Pierjasi (schrijversnaam), hij is werkzaam als onderwijskundig adviseur en heeft bijgedragen aan diverse nieuwe ontwikkelingen in het Hoger onderwijs. Zijn wetenschappelijke achtergrond heeft hij wel op een heel bijzondere manier gebruikt om spirituele dimensies te onderzoeken en in kaart te brengen. Onder de schrijversnaam Pierjasi heeft hij nu 2 boeken gepubliceerd over Koendalinie-energie: ”Ontdekkingsreis Koendalinie- energie” en “ Piek en verlichtingservaringen met Koendalinie energie.”

Het bijzondere aan deze boeken is dat ze een weerslag vormen van wat een aantal mensen, waaronder ikzelf, ontdekten in de koendalinie oefengroep. Een groepje mensen wat al jaren bij elkaar komt om koendalinie energie te ontwikkelen en te onderzoeken. Het materiaal is daardoor uniek en nooit eerder beschreven en door de onderzoeksachtergrond van Pierjasi ook heel helder verwoord en in kaart gebracht.

Dat roept de vraag op: Wat is koendalinie energie en waarom ben je daar jaren mee bezig? Wat is daar zo speciaal aan? Koendalinie energie is inherent aan het leven, telkens als er iets belangrijks gebeurt in je leven speelt daar de koendalinie energie een belangrijke rol in: geboorte, groei, spirituele ervaringen, ziekte, piekervaringen, verlichting, sterven…

Het mooie van Pierjasi’s boek is dat hij hierin niet alleen het belang van die energie beschrijft voor je leven, maar in de oefeningen die gegeven worden, telkens het belang van het openen van het hartcentrum beschrijft. Daarin ligt voor mij ook de verbinding met het soefisme. Het hart heeft een centrale positie in ons lichaam, ons energiesysteem en onze spirituele ontwikkeling. Pierjasi schrijft hier het volgende over:

Centraal bij de innerlijke ontwikkelingsweg in dit boek staat het hart. Niet het fysieke hart maar het hartchakra, centrum van liefde en de poort naar innerlijk licht. Alle daden die je bewust verbinden met je hartchakra krijgen daardoor extra licht en zachtheid: het wonder van het hartchakra. Ze maken je wereld en je handelingen lichter, hoewel niet altijd makkelijker. Vooral in tijden van nood, van slecht behandeld worden of van juist in een machtspositie zijn is het de kunst de innerlijke weg van het hart te blijven volgen. Alleen die weg leidt tot meer innerlijk licht.

Het bijzondere aan dit lees- en oefenboek is dat het ook een uitnodiging is voor het ervaren en uitnodigen van piekervaringen in je leven. Pierjasi heeft namelijk een project rond piekervaringen gedaan bij een aantal mensen helderziend te kijken en te onderzoeken in hoeverre koendalinie-energie een rol hierbij speelt. Voor de leek is het interessanter, hoe we die heerlijke ervaringen meer kunnen uitnodigen in ons leven. Dat kan dus!!!! Wil je dit ervaren dan is er een geleide meditatie te beluisteren op de website van het Koendalinie Netwerk. Ook mensen die problemen hebben met een te actieve koendalinie kunnen op deze website hulp vinden.


Panta voorjaar 2007
(Tijdschrift van ITANT, Internationale Transpersoonlijke Associatie Nederlands Taalgebied)

Koendalinie-energie is een onderwerp dat je regelmatig ziet opduiken in boeken maar ook op het internet. Enerzijds wordt het vermeld als een weg naar ‘verlichting’ en anderzijds als iets waar je voor moet uitkijken. Enkele maanden geleden is van Pierjasi (schrijversnaam) een boek verschenen over dit onderwerp. Hij beschrijft daarin hoe hij na uitvoerige voorbereiding samen met een groep aura-healers en –readers tal van meditatie- en healingen heeft ontwikkeld voor het werken met deze energie. Dat leidde tot… (zie volledige recensie)


Onkruid januari/februari 2007
(Tweemaandelijks tijdschrift)

Kundalini

Er is geen ander boek dat ik zo graag onder de kerstboom zou vinden als ‘Piek- en Verlichtingservaringen met Koendalinie-energie’. Veel om te lezen (590 bladzijden), maar vooral ook veel om te doen in de vorm van meditaties en visualisatieoefeningen. Misschien ontlokken teksten als ‘stel je een goudkleurige ballon voor met daarop je naam en de datum van vandaag, en hou die goed aan een touwtje vast, anders vliegt-ie weg’ je aanvankelijk alleen een ongelovige glimlach, maar probeer het maar: er gaan allerlei leuke dingen gebeuren!


Koörddanser december 2006
(Maandelijkse agendamagazine voor bewustzijnsontwikkeling en spiritualiteit)

Piekervaringen ziet de auteur als lichtboeien op de vaart naar verlichting. Zij ontstaan na het aanboren van bepaalde energie vanuit het hartcentrum, of het stuitbeen, en dit proces komt op gang door meditatief oefenen. Ik zag op de flap en website de recensie van Pierjasi’s vorige boek uit de Koörddanser geciteerd, dus mijn energie is door de uitgever ook goed gebruikt.


Paravisie november 2006
(Maandblad)

Dit lees- en werkboek beschrijft de ontwikkelingsweg die we als mens kunnen gaan door ons hart te openen en de koendalinie-energie te laten stromen. Deze voor het blote oog onzichtbare energie komt uit acht centra in ons energiesysteem. (Ze lopen van stuit tot boven onze kruin en het zijn andere centra dan die van de chakra’s). De talrijke toegankelijke oefeningen zijn uitnodigend. Wie weet ga je al lezend en oefenend een piekervaring in: een voorbode van verlichting. Even in een flits het ‘gewone’ leven ontstijgen. Waardoor je ook gemakkelijker kleine pieken in je dagelijkse leven ziet en waardeert.


Spiegelbeeld oktober 2006

          (Maandelijks magazine)

Een lijvige pil, niet voor de beginner, maar een leidraad voor iemand ter verdere voortzetting van de ontwikkeling op het spirituele pad. Oefeningen, tekst en uitleg – Pierjasi (schrijversnaam), schrijft op basis van eigen en praktijkervaringen met koendalinie-energie, het kleine, spiraalvormig opgerolde energiekanaaltje dat zich onder andere in de stuit van iemands energielichaam bevindt en na ‘ontwaking’ allerlei gevoelens en processen in werking brengt.

►Lees meer over kundalini-ontwaking