2. Opladen van je energielichaam (oefening)

Pelgrimstocht naar het Innerlijk Licht

Opladen van je energielichaam met prana-energie voor vitalisering en healing

Gesproken meditatie

Stappen in de meditatie

1. Starten: gronden en activeren van je spirituele hart
Ga lekker op een stoel zitten en voel je lichaam van binnenuit. Grond jezelf zoals bij de vorige oefening en stel je wortels voor van je voeten naar het centrum van de aarde. Activeer je spirituele hart zodat stralen van liefdeslicht er van alle kanten uitkomen.

2. Stel je een beeld van jezelf voor zoals in figuur 2

Figuur 2: Plaatje van jezelf

Stel je een beeld van jezelf voor zoals in figuur 2 op je innerlijke beeldscherm. We gebruiken dit beeld in deze oefening als symbool voor je energielichaam. Zeg vanuit je hart innerlijk ‘hallo’ tegen dit beeld en merk dat het je een gevoel van warmte geeft.

3. Opladen met je adem:
a. Stel je voor dat in de ruimte om je heen een speciale energie zit, prana genaamd, die een waas van heel kleine oranje bolletjes vormt. Prana wordt wel de vitale levenskracht genoemd.
b. Stel je voor dat je deze oranje prana inademt en er helemaal door opgevuld wordt.
c. Houd je adem 6 seconden in, waarbij je je handen los van elkaar houdt. Je energielichaam neemt nu de prana op. Je beeld van je energielichaam kan daardoor stralender worden.Adem na 6 seconden weer uit.
d. Adem op dezelfde manier nog drie keer in en uit. Voel de tintelingen die het opladen je kan geven en merkl hoe dat een vitaliserend effect geeft.

4. Healing
Adem de oranje prana in en laat die naar je handen stromen. Stel je voor dat je handen daardoor gaan stralen. Breng een hand naar het beeld van jezelf op je innerlijk beeldscherm, ‘ja, dat kan echt’, en strijk daar zacht langs en straal tegelijkertijd dat beeld in. Voel de zachte uitstraling hiervan in je fysieke lichaam: je geeft zo jezelf een mini-healing met prana-energie. Besteed op die manier extra aandacht aan problematische plekken in je lichaam.

5. Afronden
Laat het beeld van jezelf oplossen en stel je voor dat de energie ervan naar je terugvloeit. Kom dan rustig uit je meditatieve toestand.

Meer informatie over prana is elders op deze website te vinden.

► Naar  blogbericht ‘De weg van prana’

Verder is over deze meditatie meer informatie te vinden in de boeken van Pierjasi: ‘Ontdekkingsreis Koendalinie-energie‘, ‘Piek- en Verlichtingservaringen met Koendalinie-energie‘ en ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht’.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *