Auratentoonstelling I

Gekleurde tekeningen bij het boek ‘Ontdekkingsreis Koendalinie-energie’

In het boek ‘Ontdekkingsreis Koendalinie-energie‘ staan tal van afbeeldingen van aura’s, kundalinicentra en energieën in en om de mens. Maar… allemaal zwart/wit. Om de lezer een indruk te geven van de kleuren van de aura zijn bij een aantal tekeningen inkleuringen gemaakt om zo te laten zien wat helderziend kan worden waargenomen. Deze zijn hier in deze auratentoonstelling te zien. Het zijn persoonlijke inkleuringen van een aura-healer die haar impressie geeft van de kleuren van een aura bij de bijbehorende oefeningen in het boek. Ze zijn bedoeld als aansporing om zelf de kleuren van een aura te gaan waarnemen en daar je eigen auratekeningen van te maken!

De tekeningen zijn gemaakt door Marie-Andrée Brands en de inkleuringen door Margriet Born-Slangen.


                       Figuur 1: Centra en kanalen van het kundalinisysteem

Het kundalinisysteem telt acht centra waardoor aardse en geestelijke kundalini-energie stroomt. Bij activering kan dit sterke energiestromen in het energielichaam en de aura geven. Het is de uitdaging om beide kundalini-energieën in balans te laten stromen voor een harmonische, en dus snelle, spirituele ontwikkeling. Het helderziend kunnen zien van de verschillende centra is meestal pas mogelijk door een langere tijd (maanden of jaren) bewust met kundalini-energie gewerkt te hebben.


Figuur 9: Symbool van kundalini-energie

Dit kundalinisymbool weerspiegelt de belangrijkste kundalinikanalen in het energielichaam: het middenkanaal (de rechtopstaande staf), het maankanaal (begint linksonder) en het zonnekanaal (begint rechtsonder). Een visualisatie van dit symbool kun je gebruiken om je kundalinisysteem meditatief op te starten (blz. 59 boek).


Figuur 13: Kundalinifontein uit de kruin

Het laten stromen van de kundalinifontein gaat meestal gepaard met een sprong in spirituele ontwikkeling. Dingen in jezelf en in je leven kunnen daarbij tijdelijk in een stroomversnelling terecht komen. De meditatie op blz. 74 – 77 geeft je de mogelijkheid om op een meditatieve manier je kundalinisysteem te activeren tot het tweede activiteitenniveau waarbij de kundalini als een fontein uit je kruin en handpalmen gaat spuiten.


Figuur 14: Overzicht van de zeven chakra’s

In ons energielichaam hebben we zeven grote, veelal ronde energiecentra: de chakra’s. Ieder chakra representeert een wereld van ervaring en bewustzijn (blz. 83). Het eerste chakra onderin het bekken is het meest op de aardse wereld ingesteld. Het bovenste chakra bij de kruin is het meest op het geestelijke ingesteld. De kleuren die bij een aura-reading kunnen worden waargenomen wisselen per chakra. In één chakra kunnen soms verschillende kleuren worden waargenomen; iedere kleur heeft een eigen betekenis die per persoon nog wisselen.


Figuur 20: Zeven auralagen en de aurawand

Onze aura is een complexe structuur waarin zeven auralagen te onderscheiden zijn . Iedere laag hoort bij een van de zeven energielichamen die we hebben. Door middel van een reinigingsmeditatie (blz. 97) kun je je aura zuiveren waardoor je energieveld om je heen en dus ook jijzelf, meer gaat stralen.


Figuur 20: Voelen van de uitstraling tussen de handen

Als je aarde- en kosmische energie door je energielichaam laat stromen en in gedachten naar je handen leidt kun je daar energie tussen voelen (oefening blz. 107). Hoe die energie wordt waargenomen zal persoon verschillen: als een gevoel van tinteling, druk, een temperatuurverschil of zelfs een luchtstroom. Sommige mensen zullen ook niets voelen of alleen dénken dat ze iets voelen. Dat laatste is vaak een begin van het bewust worden van energetische sensaties in de handen. Als je ook je kundalini-energie naar je handen leidt zal de gewaarwording sterker worden.


Figuur 24: Geestelijke kundalini-energie

Het laten stromen van je geestelijke kundalini-energie helpt om de hogere spirituele kant van jezelf te ontwikkelen én het is een heerlijke energie om te ervaren. Als je je hartcentrum opent kun je leren deze geestelijke kundalini-energie te laten stromen vanuit een driehoekig kundalinicentrum ongeveer 30 cm boven je hoofd (oefening blz. 142 – 144).


Figuur 30: Gouden lichtmeditatie

Met de ‘gouden lichtmeditatie’ (blz. 172) kun je je meer bewust worden van je innerlijke ruimte en contact maken met een bijzonder gevoel van balans en vervulling. Bij deze meditatie laat je de kundalini-energie als een gouden stroom door alle drie de grote kundalinikanalen stromen. Daarna open je je hartchakra en laat je de gouden uitstraling van de kundalini-energie door je energielichaam en je aura stralen.


Figuur 33: Stand driehoeken bij het laten stromen van aardse en geestelijke kundalini-energie

Als je je in meditatie richt op je stuitdriehoek waar aan de bovenkant de kundalini-energie uitstroomt dan is de punt naar beneden gericht (linkse driehoek). Stel je je daarna in op de geestelijke kundalini-energie die van boven stroomt dan vervaagt het beeld van de driehoek en verschijnt de rechtse driehoek (blz. 188).

Vervolg: test zelf je balans in je spirituele ontwikkeling