32 Meditatie, healing en vergeven met de Christ-Force energie

Elders op deze website staat het verslag van een aura-reading over de Christ-Force energie, een roze energie van geestelijke liefde, zie figuur.

Impressie van de Christ-Force energie

Maar misschien wil je ook zelf iets van deze prettige energie ervaren?

Gesproken meditatie Christ-Force energie:

1. Start
Ga lekker op een stoel zitten met je voeten plat op de grond en stel je ‘wortels’ voor vanuit je voeten en je stuit naar het centrum van de aarde, waar je die vastmaakt.  Voel het effect ervan.  Meestal krijg je een gevoel van steviger te zitten.
Laat aarde en kosmische energie door je heen stromen. Aarde energie kun je via je voetchakra’s naar binnen laten komen en kosmische energie via je kruinchakra. Meng beide energieën in je stuitchakra en laat de gemengde energie door je heen stromen.
Stel je een vlam voor waar je alle storingen die uit je energiesysteem vrijkomen, knetterend laat verbranden. Bij voorkeur op de uitademing.

2. Schoonmaak kamertje in je hoofd
Stel je een klein kamertje voor in het centrum van je hoofd, maak dat schoon en zet er de datum van vandaag en je naam in. Zeg ‘hallo’ in je kamertje en als er bezoek is, vraag je dat vriendelijk maar dringend jouw kamertje te verlaten.

3. Activeer je hartchakra in connectie met je hogere zelf
Richt je op je hartchakra, dat is een rond energiecentrum voorop je borstbeen, ca. 12 centimeter onder het kuiltje in je hals.  Stel je voor dat je dat ronde centrum aan de voorkant open zet zoals de lens van een camera opent. Stel je voor dat je hartcentrum licht geeft. Een licht van liefde, mededogen, vriendelijkheid en hartelijkheid. Op die manier activeer je je hartchakra. Laat het licht ook van diep uit je hartchakra komen. Voel het effect hiervan. Meestal een prettig gevoel van warmte en een hele lichte tinteling. Stel je halverwege de voor- en achterkant van je hartchakra een lichtpunt voor waar al; dat licht vandaan komt. Stel je vervolgens een lichtlijn voor van dit lichtpunt, door je kruin naar het stralende zonnetje van je hogere zelf bovenin je aura. Als daar ‘hallo’ tegen zegt komt een heel prettige lichte energie omlaag die je hartchakra nog meer tot straling brengt. Laat dit stralende licht vanuit je hartchakra helemaal door je heen stromen en voel de weldadige werking hiervan.

4. Schoonmaak van de naam ‘Christus’
Ga in een gemakkelijke stoel in je kamertje zitten en kijk naar buiten waar je voor je, een scherm kunt voorstellen. Geef dit scherm een gronding en laat daarop de naam ‘Christus’ verschijnen. Visualiseer een vlam tussen jou en dat scherm en laat alle storende energie die bij jou met de naam ‘Christus’ omhoog komt, in die vlam verbranden. Zet die naam in het ‘nu’ en zet je eigen naam erop zodat de naam ‘Christus’ gezuiverd wordt. Herhaal dit net zo lang totdat het beeld helder blijft. Dat helpt om je zonder storende programmeringen op de energie van de Christus af te stemmen. Laat dan het scherm oplossen.

5. Afstemmen op de roze Christ-Force energie
Stel je een transparante, roze energie-sfeer om je heen voor, een prettige roze sfeer. Kies een soort roze uit dat prettig voor je voelt. Als dit met een geactiveerd hartchakra doet en er open voor staat, stem je je daarmee af op de Christ-Force energie. Zeg vanuit je hart innerlijk ‘hallo’ naar die energie en misschien krijg je iets terug van een liefdesgevoel. Voel die energie om je heen en dat die je koestert op een heel zachte manier. Het is een energie die altijd voor je beschikbaar is, waar je ook bent.

6. Christ-Force energie voor healing
Richt je op een plek in je lichaam die wel wat ondersteuning kan gebruiken. Bijvoorbeeld een plek die pijn doet, onprettig voelt of waar je juist weinig voelt omdat de energie daar niet goed stroomt. Houd je hand op deze plek en stel je voor dat de roze Christ-Force energie via je hand(chakra) naar die plek stroomt. Stel dan voor dat die energie in je lichaam van kleur verandert, van roze naar oranje. Dat kan een koestering en ondersteuning voor die plek op je lichaam betekenen. Voel wat die energie je doet. Geef eventueel een andere plek een healing met deze energie.

7. Vergeven met de Christ-Force energie
Misschien heb je iemand nog iets te vergeven die jou wat aangedaan heeft, bewust of niet. Laat een beeld van die persoon voor je geestesoog verschijnen. Een beeld van een moment dat die ander vervelend naar je gedaan heeft, wat je moeilijk kunt vergeven. Zet dit beeld wel op een comfortabele afstand van je. Visualiseer en vlam tussen jouw en je scherm en laat storende energie erin verbranden. Zeg ‘hallo’ tegen het beeld van de ander vanuit je hart en laat de roze Christ-Force energie door je heen werken naar die ander toe. Die energie kan je helpen met het vergeven. Misschien dat je al doende gevoelens kreeg over wat er alleemaal aan de hand was. Dat inzicht helpt om diepgaand te vergeven. Zeg nog een keer ‘hallo’, en nog een keer en nog een keer. Ga net zolang door tot het rustig voelt. Laat dan het beeld oplossen.

6. Afronding
Laat alle beelden oplossen. Grond je nogmaals en voel alle energie in en om je zich stabiliseren. Voel je verschil met voordat je aan deze meditatie? Kom dan rustig uit je meditatieve toestand.

► Naar volgende oefening: 33 Oud- en Nieuw meditatie
► Naar vorige oefening: 31 Maken van een mock-up
► Terug naar Mijlpaal 4 Pelgrimstocht Innerlijk Licht

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *