Y16 Healing oortrauma’s

Hoe gaat het met je oren?

Hoor je nog goed aan beide kanten of zijn geluiden soms wat minder helder en duidelijk geworden? Of voel je je soms ‘suf geluld’ en kan je moeilijk bepaalde geluiden verdragen? Of heb je soms last van ruis of nog andere dingen waardoor je minder vanzelfsprekend hoort.

Figuur 1: Hoe gaat het met je oor?

 

Energetische storingen in het oor

Het kan zijn dat er fysieke oorzaken voor dit soort verschijnselen zijn, maar ook kan er energetisch wat aan de hand zijn. Op dat laatste richt de zelfhealing zich die hier staat. Want in contact met anderen kunnen er energieën van die ander in je gehoorsysteem blijven kleven. Dat gaat bijna altijd ongemerkt. Dan kun je denken aan energiewolken van iemand, of een energiekoord van een ander dat het goed functioneren van je oren belemmert. Die koorden kunnen vast zitten aan een gedachte (met een emotie) in je oor. Dat kan zowel je buitenoor zijn maar ook je binnenoor (zie figuur 2).

Figuur 2: Anatomisch overzicht oor

Toelichting bij figuur 2: 

  1. Schedel (rotsbeen)

Buitenoor:

  1. Gehoorgang; 3. Oorschelp

Middenoor:

  1. Trommelvlies; 5. Ovaal venster; 6. Hamer; 7. Aambeeld; 8. Stijgbeugel; 12. Buis van Eustachius

Binnenoor:

  1. Labyrint; 10. Slakkenhuis; 11. Gehoorzenuw

 

Dat is dat gedeelte van je gehoororgaan dat in je hoofd zit. Daar zit ook je evenwichtsorgaan (figuur 24.1 nummer 9). Ook daar kan de energie verstopt zitten waardoor je evenwichtsproblemen hebt! In een eerdere healing (Y 3) staat al een oefening om je oren daarvan te zuiveren. Die energetische verstoppingen kunnen daar pas de afgelopen weken gekomen zijn, maar ze kunnen er ook al jaren zitten! Zeker in dat laatste geval heb je ze ook niet meer in de gaten, je bent er aan gewend geraakt.

Oortrauma’s healen

Wat ook kan gebeuren bij je oren dat een plotseling hard geluid, een ongeluk, iemand die agressief naar je is geweest of iets dat je gehoord hebt en eigenlijk niet wilde horen en daar enorm van geschrokken bent, wat een energetische verkramping, een oortrauma, gegeven heeft. Door die gebeurtenis is de energie van je oor gevoelsmatig in een kramp geraakt. Dat kan merkbaar zijn doordat je je automatisch gaat afsluiten voor bepaalde impulsen of, vaak onbewust, situaties gaat vermijden die lijken op de situatie waarin je de kramp kreeg. Ook kan je gehoor daardoor net wat minder helder en scherp zijn dan je eigenlijk zou willen. Die oortrauma’s kunnen in de aurische energie rondom je oren helderziend zichtbaar zijn als plekken met samengebalde energie. Het oplossen daarvan kan je gehoor opfrissen en weer helderder maken. Ook de hersenen kunnen hierbij een rol spelen als daar de energie ergens niet goed kan doorstromen waardoor je niet goed hoort.

 

De zelfhealing

In de volgende zelfhealing wordt eerst gestart met een meditatie om je energie stromend te maken. Als je dat wilt kun je daarbij ook je kundalini-energie mee laten stromen, maar dat is naar keuze. Daarna komt de healing van eventuele oortrauma’s in beide oren. Dat wordt gevolgd door een prana-healing van de energie rondom en in je oren en tot slot de healing van je hersenen. Daarna kun je navoelen hoe de zelfhealing voor je heeft gewerkt en de meditatie afronden. De zelfhealing is in stukken opgedeeld zodat je kunt kiezen welke deel je wilt nemen. Wel zit er een opbouw in , maar als je je energie al goed op gang hebt gebracht bij een vorige oefening zou je de start kunnen overslaan.

 

Gesproken meditatie: start met algehele energie-activering

 

  1. Gronding

We beginnen met gronding. We stellen ons voor dat wortels vanaf onze voeten en stuit groeien naar het bolvormige centrum van de aarde. Maak ze daar vast, zet de datum van vandaag erop en je naam. Dat kan je een gevoel ‘van stevig op je stoel zitten’ geven.

Laat aarde-energie door je voetchakra’s naar binnen stromen en kosmische energie via de kruin. Meng beide energieën in je stuitgebied. Laat de gemengde energie goed door je heen stromen. Visualiseer een vlammetje op de rand van je aura op een armlengte afstand voor je. Laat alle vrijkomende storingen in dat vlammetje verbranden op de uitademing. Dat maakt je aura lichter.

Stel je nu een kamertje voor in het centrum van je hoofd. Zeg innerlijk ‘hallo’ in dat kamertje en kijk of daar bezoek is: gezichten kunnen opdoemen, wolkjes of donkere plekken. Als dat er is, vraag het bezoek vriendelijk maar dringend het kamertje en je hele energiesysteem te verlaten. Zet je naam en de datum in je kamertje. Zo kan het rustig en helder in je hoofd gaan voelen. [7.30]

Stel je een scherm voor. Geef het scherm een gronding en maak het scherm. Zet de datum van vandaag op je scherm en je naam en laat alle energie die daar niet bij past wegstromen door het grondingskoord. Zo kunnen je geestesogen helderder worden.

 

  1. Activeren hartchakra

Schakel ook je hartchakra erbij in: een rondje aan de voorkant van je borstbeen (zie figuur 3). Activeer dat chakra door het licht van liefde, harmonie en mededogen uit te laten stralen.

Figuur 3: Activering van je hartchakra

Straal de lichtbundel vanuit je hart naar je scherm. Daarmee harmoniseer  de energie van dat scherm en kunnen storingen gemakkelijker wegstromen. Visualiseer een stralend zonnetje boven je scherm en laat ‘zonne-energie’ over je scherm stromen zodat het licht en stralend wordt en je geestesogen nog meer verhelderd worden.

 

  1. Kundalini-activering

Je kunt als extra ook je kundalini-energie activeren. [13.30] Richt je hartchakra-energie op je stuit en zeg een paar keer ‘hallo’ naar de stuit. Stel je voor dat daar een lichtpuntje zit, dat is de energie van je kundalinisysteem in je stuit. Zo activeer je dat centrum. Stel je daar het driehoekige kundalini-centrum voor, met de punt naar beneden. Stel je voor dat aan de bovenkant een regelknopje zit. Draai in gedachten dat knopje wat open zodat er zachte golven van kundalini-energie door je heen gaan. Laat storingen die vrijkomen in je vlammetje verbranden. Zo wordt je energielichaam nog meer geactiveerd. Je kunt het regelknopje nog verder openzetten waardoor de kundalini als een fontein omhoog komt uit je kruin en om je heen gaat stromen. Laat opnieuw vrijkomende storingen in je vlammetje verbranden. Je bent nu klaar voor de oorhealing.

 

Gesproken meditatie: Eenvoudige oorhealing

 

4. Eenvoudige oorhealing

Zet je scherm voor je neer en stel je voor dat daar het woordje ‘oor’ opstaat. Stel dat als er nog energie kleeft aan je oor dat die energie als wolkjes verschijnt op je scherm of als energielijntjes van andere mensen die aan het woord vast zitten. Je lost dat op door het woord ‘oor’ in het ‘nu’ te zetten (datum erop zetten) zodat energie van lang geleden kan oplossen. Kijk naar eventuele energielijntje. Zet de plek waar het lijntje vastzit in het ‘nu’, zeg er ‘hallo’ tegen en straal er je hartenergie naar toe. Als dat daardoor oplost gaat je energie in je oor beter stromen!

Gesproken meditatie: Healing oortrauma’s

5. Healing oortrauma’s

Het kan zijn dat je geschrokken bent van een hard geluid of iemand op een nogal dringende manier wat in je oren wilde ‘knopen’. Het kan zijn dat de schrik of de agressieve druk van iemand een trauma(atje) veroorzaakt heeft in je oor of in de aura daar vlakbij. Dat kan de vorm krijgen van een energetische verkramping van je energie. Stel je je rechteroor voor op je scherm en laat een traumaplek in je beeld oplichten. Laat je hart-energie ernaar stralen zodat het oplosproces op gang wordt gezet. Als je je gevoelsmatig in die plek verplaatst, kan het zijn dat je weer de herinnering krijgt van wat er ooit gebeurd is. Zet de traumaplek in het ‘nu’. Het kan zijn dat je in je beeld iets ziet veranderen of dat je voelt dat er iets in je oor verandert. Misschien is er nog zo’n plek! Los ook dat trauma op.

Ga nu naar je andere oor en geef dat, indien nodig, ook een trauma-healing.

Laat tot slot geladen beelden of andere storingen in verband met je oor, naar je vlammetje gaan en daarin ‘verbranden’, zodat die beelden ontladen worden.

Gesproken meditatie: Healing energiegebied rondom de oren

 

6. Healing van de aura en hersenen i.v.m. de oren

Je kan de healing versterken door je handchakra’s te gebruiken en prana. Die prana kun je je voorstellen als piepkleine oranje energieballetjes om je heen. Ze kunnen een vitaliserende en genezende werking hebben op je energielichaam (en daarmee op je fysieke lichaam). Stel je voor dat je die oranje energie met die balletjes inademt en dat die dan oplost in je (energie)lichaam terwijl je 4 – 8 seconden je adem inhoudt. Herhaal dat tenminste twee keer zodat je helemaal opgeladen wordt met de prana-energie. Adem weer in en stel je voor dat de prana-energie door je armen naar je handen en je handchakra’s stroomt, waardoor die gaan stralen. Houd je handen vlakbij je oren, adem opnieuw prana in en laat de prana naar je handen stromen. Straal de energie van de prana met je handen naar je oren. Maak kleine bewegingen daarbij alsof je je oren liefdevol afstoft (zie figuur 4).

Figuur 4: Zelfhealing aura bij oor

Stel je voor dat de energie niet alleen naar je buitenoor, maar ook naar je binnenoor gaat.

 

7. Healing van hersenen

Als je weer prana inademt kun je je voorstellen dat de uitstraling van je handen door heel je hersengebied gaat (zie figuur 5).

 

Figuur 5: Healing van oor- en hersengebied

Misschien voel je bij je hoofd wat het met je doet. Adem nog een keer in, straal de prana uit en zet je hersengebied in het ‘nu’.  Herhaal dit een paar keer zodat je hersenen goed gezuiverd worden. Langzamerhand kan er een gevoel van verzadiging zijn. Voel even hoe het nu bij je hoofd voelt: warmer of kouder, of tintelend of nog anders?

 

8. Afronding

Breng je aandacht naar je ‘wortels’ zodat je je weer goed gegrond voelt. Overtollige en storende energie kan dan gemakkelijker afvloeien. Voel ook hoe de healing energie ‘intrekt’ in je systeem. De komende dagen kan je invoelen wat deze healing je gedaan heeft: ben je bewuster geworden van je oren, voelt het warmer?

Houd je hand op je buik en voel je buikademhaling. Dat helpt om prettig uit je meditatieve toestand te komen. Laat zo nodig wat koele blauwe energie door je stuit stromen om je kundalini nog wat af te koelen. Beweeg je tenen: je bent aan het eind van deze meditatie gekomen.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *