Healing innerlijk kind met mudra en kleurenhealing

Pierjasi en Thirza
 
Bestaat er ook een mudra voor het innerlijke kind? Dat zou mooi zijn, want vervelende dingen uit de kindertijd zoals pesterijen, trauma’s en agressie kunnen nog diepgaand doorwerken in ons volwassen leven.


Figuur 1: Jnana-mudra te combineren met kleurenhealing

Vaak zijn we ons er al lang niet meer bewust van dit soort dingen uit de kindertijd maar werken ze wel door in ons contact met anderen, ons gevoel voor zelfwaarde of hoe we bepaalde mensen en situaties vermijden. Met een innerlijk-kind-mudra (zie figuur 1) zouden we dan een hulpmiddel hebben om het innerlijke kind in ons en daarmee de basis van ons volwassen ‘ik’, heel te maken. Dat kan bijdragen aan ons levensgeluk en dat kan weer uitstralen naar anderen.
 
De energie van ons innerlijk kind
In het boek ‘Innerlijk Licht gaat schijnen’ staat een hoofdstuk over het innerlijk kind, als een energetisch, gevoelsmatig deel van ons, dat gevormd is in de kindertijd. Een deel waar vaak veel levenslust, blijheid en energie te vinden is. Ook al worden we volwassen, het innerlijk kind blijft in ons aanwezig. Het kan de bron zijn van veel plezier in het leven, van gevoel voor humor, kracht en spontaniteit. Gevoelens die in ons volwassen leven kunnen doorwerken. Wel kunnen ze weggestopt raken onder de gedachten en overwegingen van ons bestaan als volwassene. Het leven wordt er dan meestal niet leuker op. Als we ons innerlijk kind kunnen terugvinden en de energie ervan weer laten stromen, brengt dat meer blijheid in ons leven.
 
Maar geen mudra gevonden
Ondanks uitgebreide naspeuringen in boeken en op het internet hebben we geen ‘innerlijk-kind-mudra gevonden. Wat we wel hebben gedaan is het combineren van de wijsheidsmudra met een kleurenhealing van het innerlijk kind. Met de wijsheidsmudra wordt de hogere, spirituele gebieden bij de kruin en erboven geactiveerd. Dit wordt ook wel ons ‘bovenbewuste’ genoemd. Met behulp van een kleur, lichtpaars in dit geval, wordt een informatiestroom op gang gebracht vanaf dit bovenbewuste. Die wordt geleid naar het buikgebied (tweede chakra) waar de lichtende energie van het innerlijk kind manifest kan worden (zie figuur 2) bij een aura-reading.


Figuur 2: Lichtende energie van het innerlijk kind bij het tweede chakra

De op gang gebracht energiestroom kan helpen bij een diepgaande healing van het innerlijke kind. Daar hebben we mee gewerkt en daarover gaat dit blogbericht. Thirza deed de mudra met de kleurenhealing en ik gaf een aura-reading daarover.
 
De wijsheids- of jnana-, gyan-of chin-mudra

  1. De vingerstand aannemen

Ten eerste, hoe houd je je vingers bij de wijsheidsmudra die ook wel jnana-, gyan- of chin-mudra genoemd wordt? Houd het topje van je duim tegen het topje van je wijsvinger, strek de andere vingers en grond daarbij jezelf goed (gronden door middel van het visualiseren van wortels vanaf je stuit en onderkant voeten naar het centrum van de aarde), zie figuur 3. Doe deze mudra met beide handen en houd je handpalmen naar boven gericht.


Figuur 3: Wijsheidsmudra (ook wel jnana-, gyan- of chin-mudra genoemd)

  1. De mudra energetisch laten doorwerken

Toen we dit deden zag ik al na 10 – 20 seconden helderziend dat zich energie verzamelde onder haar kruin in de vorm van een halve ovaal. Een eindje boven haar kruin, circa 15 centimeter, vormt zich een energiebol. Die halve ovaal (platte kant naar de kruin gericht) heeft te maken met het zich richten op het hogere, wat het aardse en persoonlijke overstijgt. (Door je op de energiebol af te stemmen en je daarin te verplaatsen kan je op een subtiele manier eenheid met het goddelijke ervaren. Het gevoel dat je als mens verbonden bent met het goddelijke.)
 

  1. Contact maken met de energie van je innerlijke kind

Je kunt vervolgens contact maken met de energie van je innerlijke kind door je te richten op je buik. Stel je voor dat daar in een lichtend stuk net onder je navel (een kleine versie van) je innerlijke kind staat. Maak daar contact mee door daar in gedachten een paar keer ‘hallo’ tegen te zeggen. Dat kan een prettig, warm en blij gevoel in je buik geven. 

  1. Je innerlijk kind een kleurenhealing geven

Je kan je nu voorstellen dat je boven je hoofd een wolk lichtpaarse sprankelende energie hebt (zie figuur 4). Een energie die vol informatie zit over hoe je innerlijke kind bedoeld is.


Figuur 4: Kleurenhealing innerlijk kind met lichtpaarse energie

Die lichtpaarse energie kun je via de bovenkant van je hoofd dwars door je heen naar je buik laten stromen, in het bijzonder naar het gebied van je innerlijk kind. Laat de sprankelende lichtpaarse energie als een douche over je innerlijk kind stromen.  Die energie stroomt om, maar ook door je innerlijk kind en helpt je kind weer in de energie te komen die zoals die bedoeld is.

  1. Energie up-to-date maken

Projecteer je naam in de energie van je innerlijk kind, dat helpt om ‘vreemde’ energie van anderen die aan je innerlijk kind gekleefd zit, en vaak stoort, tot oplossing te brengen. Projecteer ook de datum van vandaag in de energie van je innerlijk kind zodat alle ‘oude’ energie die niet meer past bij wie je nu bent kan oplossen.
 

  1. Hartcontact maken

Houd je hartchakra (een rond energiecentrum vooraan bij je borstbeen 12 centimeter onder het kuiltje van je hals) open en straal van daaruit liefde naar je innerlijk kind. Laat je liefde stromen naar al die keren dat je innerlijk kind zich afsloot voor anderen door vervelende ervaringen en zeg daar innerlijk ‘hallo’ tegen. Dat helpt om de energie van je innerlijk kind te zuiveren en daarmee vrijer te maken.
Laat ondertussen het hele gebied van het innerlijk kind volstromen met de lichtpaarse energie. Dat helpt om de sprankelende essentie van je innerlijk kind weer meer naar voren te laten komen.

Helderziende waarneming
Terwijl ze met deze healing bezig was, zag ik bij haar buik de energie oplichten en straalt het beeld van haar innerlijk kind meer licht uit. Haar kruin straalde ook meer licht uit en ook bij haar voeten lichtte de energie op. Blijkbaar was haar gronding bezig zich, ten gevolge van de healing, te vernieuwen.
Thirza zei dat ze deze meditatie heel prettig vond met een leuke mix aan ingrediënten zoals kleur, hart enz. Ze kreeg ook flashbacks van ervaringen uit haar kindertijd mogelijk als onderdeel van een verwerkingsproces. Maar het gevoel dat het nu okay was overheerste.
Ik zag dat als ze deze meditatie vaker wilde doen, dat ze dat om de 3 – 4 dagen zou kunnen doen. Dat kan haar helpen om de energie van haar innerlijke kind verder vrij te maken. Die dagen ertussen zouden dan nodig zijn voor haar lichaam om zich aan te passen. Aspecten van jezelf die de hele tijd afgesloten waren, kunnen op die manier diep in je open gaan.

 

  1. Afronding

Tot slot kan de vingerstand van de mudra worden losgelaten. Richt je vervolgens op je gronding, dat stabiliseert de healing die heeft plaatsgevonden. Thirza merkt op dat haar naam veel meer als een solide energie is gaan aanvoelen.
 
Snelle meditatie
Heb je bovenstaande meditatie eenmaal een paar keer gedaan dan kun je deze ook in hele korte tijd doen door te gronden, de mudrastand met je vingers aan te nemen en de lichtpaarse kleur van bovenaf langs en door de energie van je innerlijk kind te laten stromen. Ondertussen kan je hartcontact met je innerlijk kind maken, de energie ervan up-to-date maken en ermee praten. Misschien dat je innerlijk kind je kan vertellen waar het behoefte aan heeft en dat kan heel verrassend zijn! Probeer het maar!

Navigatie

► Verder naar: ‘De genezende aanraking’

► Terug naar: Oefenen met de hartmudra 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *