05 Zijn er ook helende hunebedden?

De verschillende hunebedden bij Osnabrück die ik gezien heb, leken energetisch op elkaar, hoewel de graad van verstoring behoorlijk uiteenliep. Vaak waren de dekstenen van hun plaats verschoven. De centrale energiepunten binnenin de hunebedden waren meestal nog wel te voelen. Maar zijn er ook helende hunebedden?

Figuur: Darpvenner Steine III (Osnabrücker land, Duitsland)

Plekken uit de steentijd in of bij hunebedden die gericht waren op healing. In Frankrijk ben ik op verschillende plekken in de Auvergne en de Vogezen ‘wiegende stenen’ tegengekomen. Enorme stenen die in beweging kunnen worden gebracht waardoor ze op hun voetstuk heen en weer bewegen. Een indrukwekkende schouwspel! Een ervaring met ‘La Roche Branlante’ in Auvergne is elders beschreven in het boek onder redactie van Iteke Weeda: ‘Spiritualiteit en Wetenschap‘, uitgave Anthos 1996, hoofdstuk ‘Prehistorische healing in het huidige Frankrijk’ blz. 325 e.v. In figuur 2 een foto die ik op het internet vond van de Roche Branlante. De man en het kindje drukken precies op de goede plek om de steen in beweging te krijgen.

Figuur 1: La Roche Branlante (Orcival, Frankrijk)

Mijn vraag was of deze stenen ook in het Teutoburgerwoud te vinden zijn. In ben op zoek gegaan maar bij de hunebedden waarvan ik de metafysische energie heb waargenomen was dat niet te vinden. Wel de orakelfunctie die ook werd ingezet voor genezing van zieken.

Bij een hunebed (Darpvenner Steine III) zag ik bijvoorbeeld dat een priester een trancezitting deed voor een ernstig zieke vrouw die smeekte om hulp. Het bericht waarmee hij terugkwam was dat de goden deze vrouw binnenkort verwachten. Tot die tijd gaven ze aanwijzingen voor geschikte kruiden zodat haar lijden verzacht werd. De vrouw was blij dat de goden haar verwachten en de kruiden maakten haar levenseinde beter verdraagbaar. Ook andere keren werd advies gevraagd aan de goden voor kruiden en het gebruik bij bepaalde ziekten. Hierdoor nam de kruidenkennis van de priesters toe, en daarmee de mogelijkheden om de mensen van hun stam te genezen. 

Meer helderziend verkregen informatie over hunebededden is te vinden elders in dit blog en in de rubtiek Mijnhunebed van het Hunebedcentrum te Borger..

► Vorig blogbericht: Meer energiepunten in een hunebed

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *