Licht in donkere tijden: verslag van een zuiveringsmeditatie

Een verslag van een meditatie van een groep aura-healers, de Kundalinigroep, om je innerlijk licht te hervinden

Figuur: Tijdslijn (donkergele horizontale lijn) met daarop energie van een ‘klus’(grijs), inspiratiezonnetje erboven (geel), grondingskoord eronder (groen) en lichtpunt rechts ervan (geel)

Zoeken naar een lichtpuntje
Soms is het lastig in het dagelijks leven goed gegrond te blijven, goed in balans te zijn en je energetisch optima forma te voelen. Zeker als er tegenslagen zijn en mensen niet doen wat ze afgesproken hebben of dat het lijf opspeelt. Dan wordt het moeilijker om goed in je energie te blijven en contact met je innerlijk licht te houden.
Zeker als de tegenslagen blijven aanhouden en er geen verbetering komt, kan je levensgevoel eronder lijden. Het kan dan nodig zijn om weer opnieuw op te laden, weer een nieuw perspectief te krijgen en de ‘joy of life’ terug te krijgen. Maar hoe? Dat is niet altijd zo eenvoudig, zeker als je in een periode van somberte zit en je energie niet goed stroomt. Dan is het zoeken naar een lichtpuntje, naar je oorspronkelijke energie: wat wilde ik ook alweer doen? Hoe meer je die focus te pakken krijgt, hoe groter de kans is dat je weer perspectief krijgt. Actie kan dan nodig zijn om bij te sturen of zelfs het roer om te gooien.
Maar wat wil je eigenlijk in je leven? Als je die vraag aan jezelf wilt stellen, kan het goed zijn er eens voor te gaan zitten en alles wat energetisch in je blokkeert op te ruimen. Zo kun je de weg terug vinden naar je eigen innerlijke licht en je oorspronkelijke energie.
Een meditatie kan dan helpen, maar het is niet altijd zo gemakkelijk om weer goed in je energie te komen. Ook in je dagelijkse leven moet je soms dingen afhandelen en beslissingen nemen waardoor er weer ruimte voor je komt. Maar misschien kan een meditatie daar ook bij helpen…
Voel eerst voor je begint je stemming van het moment: voel je, je vol energie of juist niet? Ben je vrolijk of is je stemming wat gedrukt of heb je een rothumeur? Ga na of je behoefte hebt aan verandering. Zo ja, dan is de volgende meditatie misschien wel iets voor jou.

Parkeren in de tijd
In de kundalinigroep hebben we een meditatie gedaan speciaal gericht op ‘licht in donkere tijden’.
Eerst hebben we ons gegrond en de zuiveringsmeditaties gedaan zoals die ook op deze website staan. We hebben aarde- en kosmische energieën laten stromen, de kundalini-energie geactiveerd en de chakra’s gezuiverd. Ook activeerden we ons spirituele hart.
Voor we verder gingen hebben we wat aparts gedaan, wat veel vrolijkheid gaf in de groep: het ‘parkeren in de tijd’ van al die dingen die we nog moesten doen in ons dagelijks leven maar voor ons uitschoven. Dat waren dingen waar we geen zin in hadden en tegenop zagen of die we liefst wilden vermijden.
We stelden ons een tijdslijn voor vanaf nu naar de toekomst en daarop konden we al deze klussen ‘parkeren’. Met een afspraak met onszelf: morgenavond ga ik die en die klus aanpakken en de dag daarna ’s middags de volgende.
Het idee alleen al dat we vervelende klussen voor ons uit konden schuiven en in de tijd parkeren, gaf al de nodige opluchting en creëerde in ons gevoel ruimte voor de geplande zuiveringsmeditatie.

Inspiratiezonnetje
Maar daarmee waren we er nog niet. Eén van de deelnemers vroeg zich of we geen zonnetje boven zo’n klus konden visualiseren om het wat lichter te maken. Een inspiratiezonnetje noemde hij het. Het licht van dat zonnetje konden we door de klus-energie laten stromen. Onder de klus-energie visualiseerden we een grondingskoord om alle storende energie weg te laten stromen. Dat gingen we doen en om een goede afronding te stimuleren, visualiseerden we op de tijdslijn vlak na de klusenergie een lichtpunt met daarin het gevoel van opluchting dat de klus goed was geklaard, zie lichtpunt rechts in de figuur.
Zo werden al de klussen die we hadden in de tijd geparkeerd en ‘voorbehandeld’. Tot slot lieten we alle lichtpunten als ballonnetjes in de aura omhoog zweven. Bovenin de aura gingen ze op in een energiekanaaltje naar de Akasha. Daar nestelden ze zich in de tijdruimtestructuur van de Akasha waarna de laatste fase van deze ‘spirituele technologie’ in werking treedt: heel ons energiesysteem richtte zich hierdoor automatisch op de realisatie van de boodschap in de lichtpuntjes!
We gingen daarna door met het zuiveren van ons energielichaam en aura van alle donkerte.
Alles bij elkaar werkte het voor iedereen heel prettig: niet alleen verdween de donkerte uit ons energiesysteem en daarmee uit ons gevoel, maar ook ging er meer licht vanuit ons innerlijk zelf stralen wat een fantastisch gevoel gaf. Achteraf bleek tot mijn verbazing het parkeren van de vervelende klussen het leukste gedeelte van de sessie te zijn!

Werkte het?
Twee dagen later werd ik door iemand in mijn directe omgeving (die niet op de hoogte was van de meditatie) zeer krachtig gewezen op mijn klussen en kreeg daar zelfs hulp bij. Intussen zijn de klussen gedaan!  
 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *