De zonne-energie op de kortste dag van het jaar

Jaar in jaar uit zie ik op de langste dag van het jaar, 21 juni, de prachtige metafysische uitstraling van de zon. Daarmee bedoel ik niet de uitstraling die je met het blote oog waarneemt, maar de uitstraling die je met je innerlijke ogen kan waarnemen. Dat wordt ook wel het geestesoog of zesde chakra genoemd. In een eerder blogbericht staat daarvan een verslag.  

Impressie van de metafysische zonne-energie op de kortste dag van het jaar
 

Toen ik dit verhaal van de prachtige metafysische uitstraling van de zon aan een paar spiritueel ingestelde mensen vertelde, waren ze niet erg verbaasd. Ze hadden de indruk dat er ook op de kortste dag van het jaar, 21 december, een speciale uitstraling is. Dat maakte me nieuwsgierig en ik bedacht dat als ik op het goede tijdstip de tijd heb, daar eens naar zou kijken. Vervolgens gebeurde er een hele tijd niets tot vandaag, de kortste dag van het jaar waarop een vriendin me eraan herinnerde dat ik op deze dag naar de zonne-energie wilde kijken.

Instulping van de zonne-energie
Het was bewolkt weer, maar toen ik me instelde op de metafysische energie van de zon en kreeg ik daar zowaar een beeld van (zie figuur). Ik zag daarbij iets vreemds: de energie van de zon was niet zozeer uitstralend maar sterk naar binnen gericht. In het beeld van de zon zag ik oranje energie-instulpingen die naar het centrum van de zon wezen. Om de zon heen was heen was een hele lichte, gele uitstraling te zien. Ook de energie van het aardoppervlak was, in tegenstelling tot de langste dag, naar beneden gericht.  
 
Een tijd om naar binnen te keren
Vervolgens vroeg ik mij af hoe we als mens op deze energie reageren. Toen ik me daarop instelde zag ik dat dat parallel liep met de natuur om ons heen. Het uiterlijke leven staat nu niet op de voorgrond, maar er is een ommekeer gekomen vergeleken met de zomer. In de zomer staan bomen en struiken vol met bladeren en soms met bloemen en vruchten: het leven is naar buiten gericht. In de winter trekt het leven zich terug en worden de meeste bomen en struiken kaal. De groeikrachten hebben zich nu naar binnen toe teruggetrokken. Ik zag dat wij mensen door de metafysische energie van de zon maar ook door de aarde en de natuur om ons heen, de neiging hebben ons naar binnen te keren. We brengen niet alleen meer tijd binnenshuis door, maar ook in ons gevoel kan er iets veranderd zijn. Dat kan tot uiting komen in het overdenken van zaken die in ons leven van belang zijn, het proberen te ontdekken wat wezenlijk voor ons is en het meer aandacht besteden aan ons innerlijk gevoelsleven.
 
Een periode van zes weken van naar binnen gerichte energie
Toen ik me de weken na de bovenstaande waarneming opnieuw op de zon richtte, merkte ik dat, net als bij de langste dag, de bijzondere energie van de zon nog een aantal weken actief was. Voorafgaand aan de kortste dag beginnen begin december de instulpingen in de metafysische energie van de zon. Na de kortste dag verdwijnen dan de instulpingen in de metafysische zonne-energie weer langzaam uit beeld. Dat duurt ongeveer drie weken. Dus het hele proces van instulping van energie en het weer oplossen daarvan duurt, voor zover zichtbaar voor het geestesoog, naar schatting zes weken.
 
Zelf ontdekken van het energieverschil
Ondanks al ons kunstlicht beïnvloeden de energie van zon en aarde ons. Het is misschien leuk om gedurende deze periode eens op te letten hoe je denken, voelen en handelen anders is dan in de zomer. En in hoeverre is de verhouding innerlijke en uiterlijk gerichte activiteit veranderd? 
 

Meer informatie

Als je meer wil weten over de groeikrachten in bomen en planten kan het interessant zijn om hoofdstuk 9 (Koendalinie-energie in de natuur) en hoofdstuk 10 (Koendalinie-energie en de ontwikkeling van plant, mens en hemellichaam) te lezen in ‘Piek- en Verlichtingservaringen met Koendalinie-energie’ van Pierjasi, uitgegeven bij Gopher.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Kortste dag
    Leuk stuk. 21 dec plus 21.., ik ga kijken. Misschien lijdt mn creatieve energie er wat onder. Moet nog 10 dagen, ga kijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *