Bijzondere zonne-energie op langste dag

Vanaf het begin van het leven op aarde is de zon essentieel geweest. Dankzij de zon is er leven op aarde mogelijk, en kunnen mensen, dieren en planten groeien. De zon straalt niet alleen fysieke energie uit maar ook metafysische energie.


Figuur: Metafysische energie bij zon en aarde op weg naar de langste dag
De zon houdt ons ook door haar zwaartekracht in een elliptische baan om haar heen. En doordat de aardas wat scheef staat ten opzichte van de zon, krijgen we bij onze jaarlijkse tocht rondom de zon, de seizoenen.

Stralende energiewolk rondom langste dag
Enkele weken voordat de zon zijn hoogste punt bereikt in ons land, rondom 21 juni, begint zich een wonderlijke, metafysische energie rondom de zon af te tekenen, zie de figuur. Bij het zich helderziend instellen op de zon wordt deze stralende energie zichtbaar, die heel prettig aanvoelt. Dat aanvoelen gaat niet door helderziend maar heldervoelend deze energie waar te nemen.  Deze stralende energiewolk bereikt op de langste dag zijn grootste omvang en strekt zich dan uit over bijna het gehele hemelgewelf. Daarna wordt deze lichtwolk weer kleiner, om na circa twee weken uit zicht te verdwijnen.
De lichtende energie ontstaat bovenin de dampkring tussen zon en aarde, maar dat is niet het enige. Vlak boven de aarde ontstaat ook een aparte energielaag, zie figuur. Een readee van mij, die ik hierover sprak, noemde dat de ‘yin’- energie van de aarde. Dit verwijst naar de vrouwelijke polariteit van de aarde en haar metafysische energie, terwijl de metafysische zonne-energie hoger in de dampkring, een mannelijke polariteit heeft.
Deze bijzondere energieën kunnen planten enigzins beïnvloeden in hun groei. De aardse polariteit van de ‘langste-dag-energie’ van de aarde werkt op de wortels in, de zonnepolariteit meer op de bovenkant van een plant. Op die manier wordt in de diepte van het energielichaam van de plant de ontwikkeling een aantal weken gestimuleerd. Dat maakt de plant net iets vitaler en stralender, tenminste als het zonlicht niet wordt afgeschermd.

Energetische doorwerking bij de mens
Maar ook bij de mens werkt deze ‘langste-dag-energie’ door: de aardse polariteit vooral in de benen en het onderlichaam, de zonnepolariteit vooral via de kruin. Door ze in gedachten door te verbinden gaan beide energieën door het gehele energielichaam stromen. Deze energieën voelen prettig aan, ze geven daarmee het leven op aarde een aangenaam gevoel, maar zijn wel heel subtiel.  Ook bij de mens stimuleren deze energieën zijn ontwikkeling, niet alleen lichamelijk (iets meer vitaliteit) maar ook geestelijk: verruiming van het bewustzijn.
Jozef Rulof, een trance-medium uit de vorige eeuw, zegt zelfs in één van zijn boeken dat als de zon op het hoogste punt staat, dat aangeeft hoever de mens zich dan kan ontwikkelen.

Peiling van ‘langste-dag-energie’ energie
Om deze bijzondere energie te peilen kan je je in juni eerst instellen op de ‘langste-dag-energie’ die rondom de zon is en daarna op de aardse tegenpool die vlak boven de grond is. Mogelijk krijg je een beeld van de stralende energie er omheen en kun je voor jezelf de betekenis daarvan aanvoelen. Als dat lukt, kun je je ook op bijbehorende metafysische energie van de aarde instellen en ook dat ervaren. Proberen?
Daarna kun je je meditatief instellen op een langste dag van jaren geleden en proberen na te gaan hoe het toen met de geestelijke ontwikkelingsmogelijkheden stond. Bij een eigen peiling leek het of het menselijk bewustzijnskader ieder jaar net iets ruimer wordt, een soort mini upgrade!

Terugblik energie langste dag

Een jaar later op de langste dag heb ik me nogmaals ingesteld op de speciale metafysische zonne-energie die zich dan rondom de zon manifesteert. Weer ervoer ik deze bijzonder prettige energie en kon die door me heen laten stromen. Dit keer heb ik door middel van aura-reading ook gekeken hoe dat op verschillende mensen inwerkte. Bij een vrouw die veel therapeutisch werk doet zag ik dat een extra laag van de aura om haar heen onder invloed van deze energie oplichtte. Een laag  die de potentie voor haar had om zich meer bewust te worden van de mogelijkheden daarin die correspondeerden met haar werk. In haar geval vooral versterking van haar empathisch vermogen. Bij een man die erg met spirituele ontwikkeling bezig was zag ik hoe bovenin zijn aura een extra stuk zichtbaar werd. Ook hier was het een stuk aura die nog bewust moest worden inclusief de mogelijkheden die die laag bevatte. In zijn geval een subtielere afstemming op zijn innerlijke bron. In beide gevallen werd door de metafysische zonne-energie dus een persoonlijke groeipotentie zichtbaar.

Midzomerfeesten
Vooral in de noordelijke landen in  Europa gaat de langste dag niet ongemerkt voorbij. Er zijn dan feesten, er is een ‘meiboom’ (een paal met versieringen) en er worden vreugdevuren ontstoken.  Die feesten zijn nog een overblijfsel uit voorchristelijke tijden toen men de zonnewende op die manier vierde en soms kruiden verzamelde die dan extra kracht zouden hebben. En, wie weet, stimuleerde de bijzondere energie rondom de zon in deze periode de feestvreugde wel…

Oefening met zonne-energie
Vind je het leuk om meer mediatieve oefeningen te doen met de energieën van de zon? In ‘Piek- en Verlichtingservaringen met Koendalinie-energie’ van Pierjasi hoofdstuk 10 vindt je nog een interessante oefening.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *