Spanningspakketjes (bij migraine) ontladen

Afgelopen maanden ontdekte ik als aurareader bij mensen met migraine dat dat te maken heeft met ‘pakketjes’ van opgehoopte spanning in hun energielichaam.   Die pakketjes kunnen  niet alleen af en toe migraine geven maar kunnen ze onrustgevoelens, een te hoge ademhaling en gespannenheid in delen van het lichaam geven. In figuur 1 is geïllustreerd hoe spanningspakketjes genesteld kunnen zijn in iemands energielichaam.

                                                                 

Figuur 1: Energielichaam met daarin spanningspakketjes (geel) bij de stuit, bekken, middenrif, keel en centrum hoofd.De pakketjes zijn vaak niet meer dan 1 cm groot. Bij de stuit is een actief kundalinicentrum aanwezig met een energiestroom (geel/oranje) door de rug naar de nek en de kruin.

Spanningspakketjes ‘lezen’

Als bij een aura-reading de spanningspakketjes zichtbaar worden, ‘lees’ ik die helderziend zodat duidelijk wordt wat erin zit en wat de spanning veroorzaakt. Een voorbeeld is het inhouden van een gevoelsmatige impuls (bijvoorbeeld kwaadheid of ergernis) om in het contact met een ander geen problemen te krijgen. Je wilt bijvoorbeeld geen ruzie met die ander maken om het niet erger te maken, terwijl je je toch behoorlijk zit op te winden. Je vindt dat die ander zich heel vervelend, manipulatief of  onbeschoft gedraagt. De ingehouden energie kan vervolgens ergens in  je energielichaam een samengebald pakketje vormen dat in dat gebied spierspanning veroorzaakt en de vrije energiedoorstroming hindert. Iemand kan zich dan gefrustreerd voelen en als dat niet goed uitgesproken wordt, blijft zo’n pakketje in iemands lichaam vaak ongemerkt actief. Een readee (iemand die een reading krijgt) vertelde me dat ze in meditatie en zelfonderzoek deze pakketjes ontdekt had: “Ik vind de term voor het fenomeen ‘spanningspakketjes’ erg mooi! dat is ook hoe het voelt. Tot nu toe heb ik vaak gevisualiseerd dat ik eerst tegen de spanningspakketjes ‘opbots’  wanneer ik als een energiestroompje in mijn lichaam ga kijken.”
Een ander voorbeeld van wat ik tegenkwam, is stress ten gevolge van het werk. Stress om een taak niet goed te kunnen afronden en de angst voor negatieve reacties van een leidinggevende of een klant. Dat kan ook één of meer spanningspakketjes veroorzaken. Of de zorg dat er zo’n berg werk voor je ligt dat de onmacht toeslaat: “dit krijg ik nooit meer af!”
De oorzaak van de stress hoeft overigens niet altijd van buiten te komen, je kan jezelf ook opwinden over een gedachte die je in je hoofd hebt, bijvoorbeeld ‘als dat en dat maar niet gebeurt!’ Zo kan je jezelf allerlei mogelijke rampen in gedachten brengen en daar steeds angstiger en onrustiger door worden.
Als ik bij een aurareading vervolgens ga kijken hoe de aanwezigheid van zo’n pakketje doorwerkt in de rest van iemands energiesysteem zie ik soms dat het weerbaarheidssysteem in iemand geactiveerd wordt. In het stuitgebied wordt het kundalinicentrum geactiveerd (onze oerkracht) en ons energielichaam maar ook ons fysieke lichaam komt in een toestand van verhoogde waakzaamheid en zelfs alarm terecht. Dat kan als stress ervaren worden. Vanuit de stuit gaat extra energie langs de rug omhoog stromen en een gevoel van paniek kan dan bij iemand toeslaan. De energie vanuit de rug hoopt zich vervolgens op achter in de nek, vlak onder de schedelrand. Dat kan een gevoel geven van ‘in de zorgen te zitten en niet weten wat te doen’. Angst- en agressiegevoelens kunnen elkaar afwisselen. Dat is een toestand die veel onrust geeft, energie kost en bij sommige mensen zelfs kan overgaan in een spanningstoestand van de bovenste helft van het hoofd die tot migraine leidt, zware hoofdpijn, soms lichtflikkeringen voor de ogen, grote gevoeligheid voor licht en geluid, en misselijkheid. Wonderlijk genoeg kan ook tijdens een moment van ontspanning de migraine toeslaan.  Blijkbaar is dan de bewuste controle op de spanningen weggevallen en gaat het energiesysteem zijn eigen gang. Niet iedereen heeft evenveel last van spanningen. Sommige mensen kunnen een tijdlang ongestraft spanningen ‘opzij schuiven’, maar andere niet.
Bij het ‘lezen’ van dit soort beelden tijdens een aura-reading kunnen de spanningsplekken ontladen worden en kan het lichaam meer tot rust komen. Eenvoudige healingtechnieken als ‘updaten’ van de energie kunnen dan al een groot effect hebben. Verderop staat een oefening daarvoor beschreven. Als je zelf een idee hebt dat er spanningspakketjes in je lichaam zitten, is dit misschien wel een heel nuttige oefening!

Early warning signalen
Een betere planning van taken en uitdagingen in  het leven kan helpen die hanteerbaarder te maken zodat je daar wat minder druk door ervaart. Sommigen helpt het er  voor te zorgen ‘niet teveel hooi op je vork te nemen’. Dit soort ‘stressmanagement’ kan helpen om in balans te blijven.
Maar heb je eigenlijk een idee wat voor jou de ‘early warning’ signalen zijn, dat je naar een toestand van stress aan het gaan bent? Een paar mensen zeiden me wel signalen te krijgen maar dat het proces naar migraine toe, dan al op gang was, bijvoorbeeld “ik begin chaotisch te denken”, “ik voel als eerste misselijkheid opkomen”, “ik word een pietlut, Ineens krijg ik oog voor details zoals het schoonmaken van allerlei kleine dingetjes in huis.” Deze signalering kan een aansporing zijn om het rustiger aan te doen, het proces dat naar migraine leidt is dan al gaande: “ik ben dan al voorbij het ‘turning point”, zei iemand me, “de migraine kan ik dan niet meer tegenhouden. De migraine veroorzaakt trouwens zelf ook weer spanning in mijn nek en schouders. Maar als de migraine ophoudt, lossen ook die spanningen op.”

Het kan nuttig zijn, om naar signalen te kijken die leiden tot spanningsopbouw bijvoorbeeld als je bij je zelf zegt: “ik ga maar door, hoewel ik daar eigenlijk geen energie meer voor heb”. Of:  “ik heb ‘ja’ gezegd tegen een klus, maar eigenlijk had ik even een time-out moeten nemen zodat ik er over na kon denken, nu zit ik met veel meer werk dan ik aankan”. Het herkennen van subtiele signalen voor de vorming van spanningspakketjes en daar naar handelen is een uitdaging.
 
Het kan dan helpen met een ander over je stress te praten. Als die ander goed kan luisteren en doorvraagt kan het duidelijker voor je worden, hoe jouw persoonlijk mechanisme voor stressopbouw en afbouw (!) in elkaar zit. Dat kan je helpen een leven met minder stress te leiden en hopelijk met minder migraine.
Verder is het belangrijk om de kundalini in je stuit niet nodeloos in een te hoge stand te laten staan, wat extra onrust kan geven. Het is dan gewenst dit stuitcentrum tijdig tot rust te brengen. Op deze website staat een oefening daarvoor.
Bijgaande oefening is een hulpmiddel om spanningspakketjes in je energielichaam (en aura) af te bouwen.

Healing procedure
Een korte healing kan bijdragen aan de afbouw van spanningbronnen van migraine. Het is een healing die enige ervaring met zelfhealing vraagt. Oefeningen daarvoor staan elders op deze website. Door deze oefening regelmatig te doen kun je tijdig spanningsbronnen die zich opbouwen in je lichaam ontladen en daarmee de kans op problematische spanningen en zelfs migraine verminderen.
   1. Gronden
Zit lekker op een stoel met beide voeten plat op de grond. Visualiseer wortels vanuit je voeten en je stuit naar het centrum van de aarde. Dit noemen we ‘gronden’. Stel je voor dat je daar die wortels vastmaakt. Laat aarde en kosmische energie stromen (zie oefening 1 op deze website)
   2. Hartchakra activeren
Richt je op je hartchakra en activeer dat door je voor te stellen dat daar licht uitstraalt, een prettig liefdeslicht. (zie oefening 1 op deze website)
   3.Centrum hoofd zuiveren
Stel je een klein kamertje voor in het centrum van je hoofd en maak dat schoon. Vraag ‘bezoekers’ vriendelijk doch dringend je kamertje te verlaten. Dat kan veel rust geven in je hoofd. (zie oefening 6 op deze website)
   4. Pakketje visualiseren
Visualiseer een beeldscherm voor je. Laat daarop het beeld van een pakketje verschijnen zoals in figuur 2.

                                              

                                           Figuur 2: Spanningspakketje op je ‘beeldscherm’ met een grondingskoord

Laat nu in gedachten spanningen die in je lichaam zitten in het pakketje stromen. Je gebruikt dan de kracht van je intentie. Die spanningen kunnen overal in je lichaam zitten, je kunt beginnen bij je middenrif, vaak zit daar spanning. Dit kunnen spanningen zijn over iets waarover je je opgewonden hebt,  iets waar je liever niet meer over nadenkt of waar je angst bij hebt.
   5. Zuiveren spanningspakket
Geef je pakketje op je beeldscherm een grondingskoord (wortel), zoals in figuur 2.
-Straal dan je hartenergie naar dit pakketje en laat de inhoud daardoor harmoniseren: de energie van spanning kan slecht tegen liefdevolle hartenergie, het gaat daardoor zijn lading verliezen.
-Zeg ondertussen innerlijk ‘hallo’ naar dit pakketje waardoor dit begint te smelten. Laat herinneringsbeelden aan de inhoud van dit pakketje die opkomen, langstrekken zonder ‘erin’  te gaan. Je geactiveerde hartchakra helpt hierbij. 
-Zet nu het pakketje in het ‘nu’, door de datum van vandaag erop te zetten zodat alle lading die bij het verleden behoort oplost.
-Zet je naam erop zodat energie van anderen die je dwarszit ook kan oplossen. Blijf ‘hallo’ zeggen vanuit je hartchakra, dat helpt het oplosproces.
-Laat een roze energie van geestelijke liefde (ook wel ‘Christ force energy’ genoemd) door het pakketje stromen, dat helpt het oplossen.
   6. Zuiveren met een vlam
Visualiseer een vlam tussen jou en je beeldscherm en laat alle storende beelden knetterend daarin ‘verbranden’. Laat vervolgens het hele scherm met daarop de restanten van het spanningspakketje oplossen. Misschien voel je opluchting nu in je lichaam wat spanningen zijn opgelost.
   7. Terughalen eigen energie
Stel je een zon voor boven je hoofd met je naam erop en laat alle energiewolkjes van jou die elders zijn, daarin terugkomen. Vul je aura en energielichaam daarmee op.
   8. Afronden
Herhaal zo nodig stap 1 t/m 7 voor een volgend spanningspakketje. Sluit tot slot deze zelfhealing af. Laat alle beelden oplossen, leg je hand op je buik en voel je buikademhaling en laat die wat dieper worden door bij het inademen met je buik tegen je hand te drukken. Beweeg je tenen en je vingers en kom rustig uit je meditatieve toestand.
Als je ervaring met deze methode opdoet en dat wil delen of vragen hebt, kun je me mailen. Deze methode is maar één mogelijke aanpak. Tijdens een aura-reading kan blijken dat de problematiek ingewikkelder is en dan moet er meer ‘gelezen’ worden en, waar mogelijk, geheald.  

Ervaringen
Bij een paar reacties van mensen die deze procedure toegepast hebben was de herkenning van het belang van spanningspakketjes én het belang van ‘hallo’  zeggen. Een readee vertelde me dat ‘hallo’ zeggen vanuit je hart zonder oordeel effect heeft. Je veroordeelt je spanning niet maar erkent het. Soms heeft een spanning nog een eigen verhaal. Het ‘hallo’ zeggen, hielp dan tevens bij het oplossen van  zo’n spanningspakketje. Een ander visualiseerde geen spanningspakketjes maar een bloem waarin de probleemenergie zat: “Het opvullen van de bloem op het scherm met  spanning is ook erg prettig. Dat geeft een Safe Distance-gevoel van de spanninkjes. Het grappige was dat toen ik ‘hallo’ zei tegen het hele gebeuren, dat de roos uit zichzelf begon te smelten zonder dat ik dat beeld probeerde te creëren.“ Een proeflezeres vertelde me dat ze dat ‘hallo’ zeggen heel lang niet echt begrepen heeft: “Inmiddels begrijp ik dat dit te maken heeft met zeggen tegen jezelf: ok, ik voel me nu gewoon inderdaad K. Met het hallo zeggen, accepteer je dat je je zo voelt zoals je je voelt. (in plaats van dat innerlijke stemmetje dat zegt: maar ik wil me helemaal niet zo voelen! c.q. weerstand dus). Je beweegt mee met wat er IS (ben ik nog steeds niet zo goed in, valt nog wat aan te schaven).” Ze merkt ook dat als er een migraine-aanval aankomt, ze vlekken voor haar ogen krijgt. Ze vertelt ook haar remedie daarvoor: “Ik moet direct een paar slokken sterke koffie (ik drink nooit koffie) nemen met twee paracetemollen en dan heel veel bewegen, rennen of hard fietsen in mijn geval en dan gaat het binnen een half uur over.”

Andere ervaringen met deze oefening lieten zien dat de vorming van spanningspakketjes ook optreedt bij mensen die geen last hebben van migraine. Die pakketjes leiden wel tot spanningen in hun lijf. Een proeflezeres zegt “Dit is ook een prachtige oefening om te doen als je geen last hebt van migraine, bv. teveel stress inderdaad en teveel vinden dat je iets MOET, of zoals je beschrijft je eigenlijk heel kwaad bent of angstig bent op iemand of iets en dit niet uit/of uiten kan of durft. Dat herken ik wel,  het levert bij mij geen migraine op maar een chaotisch vol hoofd met diverse beelden die snel op elkaar volgen (omdat ik in m’n hoofd ga zitten om snel te analyseren en driftig een oplossing te zoeken). De verbinding naar het hart iedere keer weer en ‘hallo’ zeggen in je beschrijving; heel mooi. Ja!”

Homeopathie en accupunctuur bij spanningshoofdpijn/migraine
Op de website van ‘dokter Veenstra’, arts in homeopathie en acupunctuur, staat een interessante benadering van het probleem van migraine die raakpunten heeft met het voorgaande. Hij zegt er het volgende over:
‘In de reguliere geneeskunde zijn de behandelopties beperkt tot pijnstillers en antimigraine middelen. Vaak geven deze middelen nog al wat bijwerkingen en zullen nooit de achterliggende oorzaak aanpakken.
Binnen de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) speelt een verstoring van de lever-energie bij hoofdpijn altijd een grote rol. De lever energie raakt onder andere verstoord door het niet uiten van emoties. Dat het niet uiten van emoties invloed heeft op de lever kennen we in het westen ook in de vorm van het spreekwoord: ‘Iets op je lever hebben.’ (Betekenis: dat je nog iets wilt uiten, dat er iets is dat je heel erg dwars zit en dat gezegd moet worden). Hoofdpijn is dan ook een uitlaatklep voor emotionele stress. De behandeling met acupunctuur en of homeopathie is gericht op het kwijtraken van die stress; door ontlading en verwerking van de achterliggende emoties. Behalve dat het niet uiten van emoties een grote rol speelt zie je in de voeding dat bijna iedereen met migraine, koffie en suiker niet goed verdraagt. Deze combinatie van dieet en behandeling met acupunctuur en/of homeopathie is zeer succesvol. Meer dan 85% heeft binnen 1 jaar vrijwel geen klachten meer.

Diepere oorzaken van spanningsgebieden
Allerlei factoren kunnen invloed hebben op de vorming van spanningspakketjes en spanningsgebieden. Bij migraine worden bijvoorbeeld bij vrouwen hormonale invloeden genoemd (parallel met de maandelijkse cyclus), erfelijke factoren (‘het zit in de familie’) en traumatische invloeden vanuit het verleden. Bij een aurareading kan soms nog een patroon vanuit vorige levens naar voren komen.

Disclaimer
De hier vermelde oefening kan helpen spanningspakketjes in je lichaam tijdig te ontladen zodat je meer ontspanning krijgt. Dat kan lichamelijke problemen verminderen ten gevolge van spanningen. Dit sluit niet uit dat je bij ernstige lichamelijke problemen het beste naar je arts kan gaan. Die kan medicijnen voorschrijven die bijvoorbeeld de migraine of andere klachten dragelijker maken, maar er kunnen ook hele andere dingen aan de hand zijn op lichamelijk niveau. Dan is nader onderzoek gewenst.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *