Inwerking van de zon op het etherische energielichaam

Hoe werkt de zon in op een etherisch lichaam? Bij een aura-reading die ik gaf aan iemand die speciaal hiervoor in de zon zat, was duidelijk waarneembaar hoe de uitstraling van de zon enkele centimeters doordrong in haar etherische energielichaam.

Figuur 1: Zonnecentrum in het etherische energielichaam

 

Vooral bij het stuk van haar huid waar de zon rechtstreeks op viel, werkte de zonnestralen dieper door. Als de zon dieper doordringt kan dat prettige sensaties in het lichaam  geven zoals bij mijn readee: “Ik word er wel blij van” zei ze. Ze voelde dat de uitstraling van de zon diep in haar doorwerkte. Die sensaties waren waarneembaar in haar hoofd maar ook dieper in haar lijf. Ter hoogte van haar navel veranderden de sensaties. ‘Het zou kunnen zijn dat het daar even blijft” zei mijn readee.

 

Een bolvormig centrum verschijnt in beeld

Helderziend zie ik dat de ingestraalde zonne-energie een soort van energetische wervelingen vormt die diep haar etherische energielichaam ingaan. Ze gaan door het centrum van haar hoofd en haar borstkas richting buik. Daar zie ik dat uit de wervelingen een soort gouden druppeltjes ontstaan. Die worden opgenomen in een gebied vlak onder haar navel. Ik zie dat dat gebied een zachte energetische uitstraling heeft, die heel plezierig is. Mijn readee ervaart dat ook gevoelsmatig: ‘Ik voel een mengeling van sprankeling en van zijn” zegt ze, “Daar komt mijn levendigheid en sprankel vandaan”.

Ik zie tijdens de aura-reading de kern in dat gebied vlak onder haar navel verschijnen. Een stralend bolvormig gebied wordt zichtbaar dat helemaal vol zit met sprankelende energie (zie figuur 1). In de figuur is de instraling van de zonne-energie zichtbaar op de linkerschouder en -arm. Vandaar komen energiewervelingen op gang dieper in het lichaam (oranjegeel getekend). De wervelingen gaan naar een bolvormig gebied achter de navel, het zonnecentrum. De wervelingen eindigen in goud stralende energiedruppels die door het zonnecentrum worden opgenomen. Mijn readee: “Ik voel die sprankeling ook en ik kan dat energetisch vermengen in heel mijn lichaam, maar ook naar buiten uitstralen. P: “Dat bolvormig gebied heeft bij de rug contact met een verticaal energiekanaal. En als dat goed doorstroomt, voel je je goed in conditie”. Readee: “Dan voel ik me gelukzalig met mezelf! En dan kan ik er zijn voor een ander. Mijn hart en mijn buik zijn daar belangrijk bij”.

Ik vroeg: “Stel dat het centrum in je buik steeds meer van die energiedruppels krijgt. Hoe zou dat voelen?” Readee: “Dan verspreidt het zich over mijn lichaam. Het moet zich niet gaan verdichten, maar het moet sprankelend blijven. Ik kan het bewust uitstralen naar mijn armen en benen en voel me dan okay met mezelf”. P: “Als het centrum goed opgeladen is, wat betekent dat in contact met anderen?” Readee: “Dan kan ik rustiger én vrolijk bij iemand zijn”.

 

Healing

Ik vraag me tijdens de aura-reading af of er misschien nog  iets in de weg zit waardoor de energie van de zon niet optimaal in haar kan doorstromen. Ik zie om het bolvormig gebied een ring van angst-energie verschijnen omdat mijn readee niet verbrand wil worden. Mijn readee herkent dit: “Ik ben bang voor zonne-allergie, dat heb ik een paar jaar geleden gehad”. Daarna zie ik dat de angst-energie begint op te lossen en zeg haar: “Ik zie dat deze ring nu oplost, zodat er geen onnodige barrière meer is voor het opnemen van zonne-energie”. Readee: “Ik smeer me nu wel in, omdat ik bang ben om het weer te krijgen”. De zon begint weg te trekken achter de bomen (zie figuur 2) en we ronden de sessie af.

Figuur 2: De zon begint weg te trekken

 

Het zonnecentrum als onze accu

Achteraf ga ik nog nader in op het bolvormige centrum achter de navel waar de ingestraalde metafysische zonne-energie wordt opgeslagen. Hier wordt dat het zonnecentrum genoemd. Ik word me er bewust van dat als we regelmatig in de zon komen en de energie ervan op ons laten inwerken, het kan voelen alsof onze interne accu wordt opgeladen. We voelen ons dan weer vitaler. Bij een latere aura-reading wordt ook de verbinding van dit zonnecentrum met de rug zichtbaar.

Figuur 3: Plaats van de Ming men op de ruggengraat

Via die verbinding wordt de opgeslagen zonne-energie naar een verticale acupunctuurmeridiaan (zie streepjeslijn in figuur 3) geleid die midden over de ruggengraat loopt. Deze wordt de gouverneursmeridiaan genoemd. Vandaar kan de energie ook door andere acupunctuurmeridianen over het gehele etherische energielichaam stromen en dit vitaliseren. Waarschijnlijk is het contactpunt op deze meridiaan datgene wat in de Chinese geneeskunde het Ming men genoemd wordt, oftewel de levenspoort. Dit wordt in deze geneeskunde gezien als een belangrijk punt. 

 

Bewust zonne-energie opnemen en opslaan met een zonnemeditatie

Door zelf bewust zonne-energie op te nemen wordt je je meer bewust hoe dit bijdraagt aan je vitaliteit. Hieronder een meditatie om zelf op onderzoek uit te gaan naar hoe de zonne-energie je etherische lichaam inkomt.

 

1 Start in de zon

Ga lekker in de zon zitten, maar zorg dat je niet verbrandt. Smeer je eventueel in met zonnebrand-crème. Richt je op je gezicht of ander lichaamsdeel waar je de zon op je huid voelt schijnen.

 

2 Ervaar de instraling van de zon

Stel je voor hoe die zonne-energie enkele centimeters in je doordringt. Voel daarbij hoe ook de zonnewarmte  daadwerkelijk je huid en het gebied eronder, instraalt.

 

3 Ervaar energiewervelingen

Voel hoe de ingestraalde energie wat dieper in je lijf tot hele subtiele wervelingen leidt. Wervelingen die de energie door de centrale as in je lichaam naar beneden brengen, naar een energiegebied achter je navel.

 

4 Contact met het zonnecentrum

Zie of stel je daar een rond lichtend centrum voor, het zonnecentrum. Het zit achter je navel, maar voor je ruggengraat. Het is een bolvormig centrum van circa 7 centimeter doorsnede. Er omheen is een wazige gloed van prettig aanvoelende energie. Probeer gevoelsmatig contact met dat zonnecentrum te krijgen. Als dat lukt, voel je een prettig lichtende energetische gloed door je heen gaan.

 

5 Opladen van het zonnecentrum

Zie of stel je voor dat de subtiele energiewervelingen diep in je lichaam bij dit zonnecentrum overgaan in goudstralende druppels zonne-energie die door de bol worden opgenomen. Voel wat dit je doet, hoe dit je gevoel voor vitaliteit versterkt. Als je dit een tijdlang doet kun je een gevoel van verzadiging krijgen. Alsof je helemaal opgevuld bent met zonne-energie.

 

6 Contact met het acupunctuursysteem

Zie of stel je een kanaaltje voor aan de achterkant van dit zonnecentrum naar je rug. Daar zit het ‘Ming men’ punt. In de acupunctuur bekend als de levenspoort.

 

7 Opladen van je acupunctuursysteem

Stel je voor dat energie van je zonnecentrum door dit kanaaltje naar je Ming men stroomt en zich vandaar verspreidt over je hele lichaam via de acupunctuur-meridianen. Dit is een systeem van energielijnen die grotendeels over het oppervlak van je lichaam lopen en die alle organen en weefsels van energie voorzien. Die energie wordt wel chi-energie genoemd in de Chinese traditie. Voel hoe dit je algehele vitaliteit versterkt. Geniet er ook van, want dit is energie die je vrolijk kan maken.

 

8 Rond tot slot deze zonnemeditatie af

Voel wat deze meditatie je gedaan heeft. Voel je je warmer?  Meer opgeladen? Vitaler? Of nog iets anders? Heb je de zon al bedankt voor al die prachtige energie (zie figuur 4)?

Figuur 4: Zomerzon met weerkaatsing in het water

 

Het hele jaar door je accu met zonne-energie opladen!

Met deze meditatie kun je iets meer ervaren van de inwerking van de zonne-energie in je etherische energielichaam. Misschien dat je bij het doen van bovenstaande meditatie al een beetje een gevoel kreeg van de energiewervelingen en dat je ‘interne accu’ werd opgeladen. De ervaring is echter dat het goed is zo’n zonnebad een aantal keren te herhalen over een periode van enkele weken, om het zonnecentrum in je goed op te laden. Door deze meditatie een aantal keren te herhalen ga je steeds beter voelen hoe de zonne-energie bij je binnen komt en je oplaadt. Je kan dan ook in kortere tijd jezelf opladen met zonne-energie door je voor te stellen hoe de ingestraalde energie naar je zonecentrum gaat en daar wordt opgenomen.  Deze oefening kun je niet alleen in de zomer doen, maar ook in najaar, winter of voorjaar. Als de zon dan schijnt kun je je toch nog een beetje opladen ook al heb je maar een paar minuten beschikbaar. Dat is wel prettig in de maanden dat de zon laag staat, zodat je energetisch toch even kan bijtanken. 

 

Eerdere blogberichten over zonne-energie

► De weg van de prana

► De metafysische zone-energie van lente via de zonnewende naar de zomer

► Zonne-energie bij de dag-en-nacht-evening

► Zonne-energie op de kortste dag van het jaar

► Bijzondere zonne-energie op de langste dag

 

Navigatie

► Terug naar vorig blogbericht: Kristalhealing

Reacties

Zio’n dertig jaar geledenen ik in “psychosen “ terecht geraakt. Bij een oefening op advies van alternatief gebied;
“ het zonnetje mijn voorhoofd (was erg kwetsbaar punt)te laten verwarmen voelde ik hem lopen naar een voelend gat bij mijn kruin. Daar “ verbrandde” die zo’n mijn hersenen. Een zeer angstige beleving mag ik wel zeggen. Er gebeurde in die tijd zoveel meer en werd bestempelt als psychoses.
Ikzelf had daar heel andere gedachtes over.
In de loop der jaren opname en nogal wat “zg diagnoses”.
4 jaar geleden in een heel heftig spiritueel proces terecht gekomen. Wel met begeleiding, maar te spaarzaam.
Er waren nogal wat spirituele onthullingen in de beleving en de energie.
“Zie en voel veel. Laatste crissis waarbij alles openstond ( je bent een slak zonder huisje) zelf een crissisopname weten te verijdelen.

Word op veel gebieden “ getriggert”. Door anderen , wat ik lees, zie -tv- en universum.

Ben totaal uitgeput en voeltalsof de energie aan benen en armen gewoon kaalgevreten is.
Na het proces van 4 jaar moet ik aansterken om verder te kunnen gaan en energie op te doen.
Een van de dingen is in het zonnetje zijn, maar er is zo’n angst ontwikkelt door de beleving van verbranding dat ik jarenlang met een hoedje liep en aan de schaduwkant van de straat liep.
Probeer er nu overheen te komen, maar word zo erg onrustig als ik in de zon ben.
En zie erg tegen de dag op als ik zie dat hij er in volle glorie is, zoek dan “ veiligheid” en rust in bed of binnen met de gordijnen dicht.
Leef al heel veel jaar in afzondering en isolement.
Er is veel verdriet.
Zocht ook hulp omdat ik niet hier wilde zijn.
Dat is er veel geweest, ben ook “wijzer” geworden.
Maar wil nog heel graag meer weten over die Kundalini energie. En het zeer heftige bominslag van ont waken daarvan.
Eerder was er ook een branden aan mijn hoofd, nu wat rustiger en prikkelingen.
Mijn leraar/therapeut van de afgelopen jaren begeleiding is heel erg helder, geniaal, spiritueel en heeft alles in huis tm psychiatrie.
Door logistieke problemen en dingen die ik nu niet ver uit wil leggen, is er de uitnodiging om het nu alleen te doen.

Nu kom ik deze site tegen en waarom zou ik geen contact opnemen?

Dankjewel voor het lezen en wacht eigenlijk met een zekere spanning of ik wat mag horen.

Hartelijke groet van mij
Jenny van lammeren.

Ik zie nu pas je mail naar de website omdat ik met twee verschillende website versies te maken heb. Sorry voor mijn late reactie. Het is heel wat wat je vertelt en ook heel ingrijpend in je leven en dat al heel lang (30 jaar). Ik wil liever in een persoonlijk gesprek hierop ingaan dan in deze openbare site. Je kunt me mailen via de contact pagina in deze website:  .https://www.kundalini-energie.nl/contact   

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Image CAPTCHA