Stap 3 Feedback nee

Verreweg de meeste testlezers hebben ‘nee‘ geantwoord op de vraag: ‘Denk je dat één van onze energielichamen te beschouwen is als je ziel, je diepste kern? Ook als je van sommige energielichamen weinig weet, kun je een gokje wagen!’

De antwoorden worden als volgt toegelicht:

Een kort en krachtig antwoord: ‘De energielichamen, met name het causale lichaam, zijn niet de ziel. Ze zijn zeker verbonden met de ziel.’

En: ‘Nee, de ziel is veel innerlijker en intiemer dan een energielichaam’

Deze antwoorden klinken in een aantal reacties door, maar wel met variaties en toevoegingen.

‘De ziel is verbonden met deze auralagen. Mogelijke blokkaden in de eerste vier auralagen zijn verbonden met mogelijke blokkaden zoals we die ervaren. Wanneer deze gevoeld, doorleefd en verwerkt worden, dan kan men energetisch groeien.’

 

Of: ‘Het zijn zeven lagen zoals we ook zeven chakra’s hebben. Kan niet missen dat er een verbinding zit tussen deze twee velden is. Ik voel het zo aan dat er een zielentrilling inzit maar niet dat het de ziel zelf is.’

 

Of: ‘De ziel drukt zich uit via elk van de energielichamen. Ik kan me voorstellen dat bij verschillende beroepen een van de energielichamen meer dominant aanwezig is bijvoorbeeld het mentale lichaam bij wetenschappers en het emotionele lichaam bij sporters of mensen die een dienstverlenend beroep hebben.’

Of: ‘Mijn gevoel zegt dat er een link is tussen de diverse energielichamen en de ziel. Immers de ziel heeft mijns inziens iets te maken met niet-materiële ervaringen. Maar de ziel is “bovenal” en uniek.’

‘Ook hier geldt voor mij (op dit moment) dat (delen) van mijn Ziel zich manifesteren in mijn energielichamen (dus niet in één van de lichamen). Het voelt alsof het een soort octopus/wortelstel is met vertakkingen naar mijn Ziel.’

 

Maar ook: ‘Ik heb geen idee. Deze lichamen zijn voor mij grotendeels abstracties, niet iets dat correleert met een bewuste ervaring.’

 

Mijn feedback: ‘Je kunt je afvragen dat als je zeven energielichamen en een fysiek lichaam nodig hebt om je te manifesteren in deze wereld, of zo’n energielichaam dan je diepste kern is. Dan ziet het er waarschijnlijk niet naar uit dat één van de energielichamen overeenkomt met de ziel. Maar dat sluit niet uit dat de ziel en de energielichamen nauw met elkaar verbonden zijn.’

 

Terug naar stap 3

Snelle route Stap 4 : De tantiën (hara) als ziel?

►Intensieve route: Tussenstap van 3 naar 4 Zoektocht door de energielichamen

Tussenstap 3 naar 4: Zoektocht door de energielichamen

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *