Y24 Healing oortrama’s

Hoe gaat het met je oren?

Hoor je nog goed aan beide kanten of zijn geluiden soms wat minder helder en duidelijk geworden? Of voel je je soms ‘suf geluld’ en kan je moeilijk bepaalde geluiden verdragen? Of heb je soms last van ruis of nog andere dingen waardoor je minder vanzelfsprekend hoort.

Figuur 1: Hoe gaat het met je oor?

 

Energetische storingen in het oor

Het kan zijn dat er fysieke oorzaken voor dit soort verschijnselen zijn, maar ook kan er energetisch wat aan de hand zijn. Op dat laatste richt de zelfhealing zich die hier staat. Want in contact met anderen kunnen er energieën van die ander in je gehoorsysteem blijven kleven. Dat gaat bijna altijd ongemerkt. Dan kun je denken aan energiewolken van iemand, of een energiekoord van een ander dat het goed functioneren van je oren belemmert. Die koorden kunnen vast zitten aan een gedachte (met een emotie) in je oor. Dat kan zowel je buitenoor zijn maar ook je binnenoor (zie figuur 2).

ooranatomie

Figuur 2: Anatomisch overzicht oor

Toelichting bij figuur 2: 

  1. Schedel (rotsbeen)

Buitenoor:

  1. Gehoorgang; 3. Oorschelp

Middenoor:

  1. Trommelvlies; 5. Ovaal venster; 6. Hamer; 7. Aambeeld; 8. Stijgbeugel; 12. Buis van Eustachius

Binnenoor:

  1. Labyrint; 10. Slakkenhuis; 11. Gehoorzenuw

 

Dat is dat gedeelte van je gehoororgaan dat in je hoofd zit. Daar zit ook je evenwichtsorgaan (figuur 24.1 nummer 9). Ook daar kan de energie verstopt zitten waardoor je evenwichtsproblemen hebt! In een eerdere healing (Y 3) staat al een oefening om je oren daarvan te zuiveren. Die energetische verstoppingen kunnen daar pas de afgelopen weken gekomen zijn, maar ze kunnen er ook al jaren zitten! Zeker in dat laatste geval heb je ze ook niet meer in de gaten, je bent er aan gewend geraakt.

Oortrauma’s healen

Wat ook kan gebeuren bij je oren dat een plotseling hard geluid, een ongeluk, iemand die agressief naar je is geweest of iets dat je gehoord hebt en eigenlijk niet wilde horen en daar enorm van geschrokken bent, een energetische verkramping, een oortrauma, gegeven heeft. Door die gebeurtenis is de energie van je oor gevoelsmatig in een kramp geraakt. Dat kan merkbaar zijn doordat je je automatisch gaat afsluiten voor bepaalde impulsen of, vaak onbewust, situaties gaat vermijden die lijken op de situatie waarin je de kramp kreeg. Ook kan je gehoor daardoor net wat minder helder en scherp zijn dan je eigenlijk zou willen. Die oortrauma’s kunnen in de aurische energie rondom je oren helderziend zichtbaar zijn als plekken met samengebalde energie. Het oplossen daarvan kan je gehoor opfrissen en weer helderder maken. Ook de hersenen kunnen hierbij een rol spelen als daar de energie ergens niet goed kan doorstromen waardoor je niet goed hoort.

 

De zelfhealing

In de volgende zelfhealing wordt eerst gestart met een meditatie om je energie stromend te maken. Als je dat wilt kun je daarbij ook je kundalini-energie mee laten stromen, maar dat is optioneel. Daarna komt de healing van eventuele oortrauma’s in beide oren. Dat wordt gevolgd door een prana-healing van de energie rondom en in je oren en tot slot de healing van je hersenen. Daarna kun je navoelen hoe de zelfhealing voor je heeft gewerkt en de meditatie afronden. De zelfhealing is in stukken opgedeeld zodat je kunt kiezen welke deel je wilt nemen. Wel zit er een opbouw in , maar als je je energie al goed op gang hebt gebracht bij een vorige oefening zou je de start kunnen overslaan.

 

Gesproken meditatie: start

 

Start

 

Activeren hartchakra

 

 

Gesproken meditatie: Eerste oorhealing

 

Gesproken meditatie: Healing oortrama’s

 

Gesproken meditatie: Healing energiegebied rondom de oren

Figuur 2: Zelfhealing aura bij oor

 

 

 

Gesproken meditatie: Healing hersenen in relatie met de oren

Figuur X: Healing van oor- en hersengebied

 

Afronding

 

Navigatie

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *