6b Energetisch zuiveren na contact met een ander

In het gewone leven hebben we niet alleen fysiek met elkaar te maken maar ook energetisch. Soms blijft er energie van een ander hangen in onze aura of energielichaam waar we last van kunnen hebben. Onderstaand een korte, eenvoudige oefening om onze energie te zuiveren van de energie van iemand anders met wie je contact gehad hebt.  
 
Gesproken meditatie (Omdat het een ‘live’ opname is zijn er af en toe bijgeluiden te horen.)

AudioFile: 

1. Gronden
Ga op een stoel zitten met je voeten plat op de grond. Stel je voor dat er wortels groeien van midden onder je voeten en je stuit naar het centrum van de aarde. Maak die wortels daar vast aan het bolvormige centrum van de aarde. Voel dat je steviger op je stoel zit en minder de neiging hebt om weg te dromen of te gaan zweven.
 
2. Energie van je hoofd zuiveren
Richt je op het centrum van je hoofd en stel je daar een kamertje voor. Stel je voor dat je in dat kamertje staat. Zeg daar innerlijk ‘hallo’ tegen en kijk of er nog anderen zijn in je kamertje. Als je de indruk hebt dat de energie van anderen in je kamertje is, vraag hen dan vriendelijk maar dringend je kamertje te verlaten. Herhaal dit zo nodig. Als je ziet dat je kinderen in je kamertje zijn, zet ze dan gedurende deze oefening in een zijkamertje. Zet vervolgens de datum en je naam in de muren, het plafond en de vloer van je kamertje. Zo maak je je kamertje up-to-date en wordt het echt jóuw kamertje. Misschien merk je dat het wat rustiger in je hoofd is geworden. Stel je een stoel voor middenin je kamertje, ga daarin zitten en kijk naar buiten.
 
3. Aura afschermen
Stel je je daar een kaarsvlammetje voor op de rand van je aura, zo’n armlengte afstand. Dat vlammetje markeert je aura en helpt om die te beschermen tegen invloeden van buiten. Stel je degene met wie je contact gehad hebt voor aan de andere kant van je kaarsvlam. Doe dat op een afstand die prettig voor je voelt (zie figuur 6b1).

Figuur 6b1 Zuivering na contact met een ander
 
4. De ander buiten je aura zetten
Stel je drie fysieke verschillen voor tussen jou en de ander. Dat bevordert de scheiding van energieën. Stuur in gedachten energie van die ander die mogelijk nog bij jou zit, terug naar die ander. Die energie kun je je voorstellen als wolkjes.
 
5. Energiebeelden neutraliseren
Het kan zijn dat er nog bewust of onbewust energiebeelden in je energiesysteem (aura en energielichaam) zijn met betrekking tot die ander. Laat die naar je kaarsvlam gaan en bij je uitademing knetterend verbranden. Mogelijk zijn er nog donkere wolkjes in je aura of denk je dat die er zijn. Laat die naar de kaarsvlam gaan en daar verbranden zodat alleen schone energie overblijft. Herhaal dit zo nodig enkele keren.
 
6. Eigen energie terughalen
Visualiseer een zonnetje net boven je hoofd met een magneetje erin met jouw naam erop. Laat alle energie van jou die vrijgekomen bij de kaarsvlam zuivering of die nog elders hangt terugkomen in je zonnetje door middel van je magneetje. Zet in het zonnetje de datum van vandaag zodat alle energie in je zonnetje up-to-date gemaakt wordt en je zonnetje gaat stralen. Stel je een kraantje voor onderaan het zonnetje en laat de energie ervan in je aura en in je energielichaam stromen. Dat kan een prettig opgevuld gevoel geven.
 
7. Afronden
Laat de beelden van je kaarsvlammetje, de ander en van het zonnetje oplossen. Richt je nog eens op je grondingskoorden en schrijf in gedachten je naam erin en de datum van vandaag. Misschien merk je dat je weer wat steviger op je stoel zit en ook je energie wat steviger aanvoelt. 
Leg je hand even op je buik en voel je buikademhaling. Druk als je inademt met je buik tegen je hand aan. Je zult merken dat je steeds meer in het hier-en-nu komt en uit je meditatieve toestand. Beweeg je tenen en je vingers. Doe je ogen open en ga na of je verschil voelt met voordat je deze oefening deed. En?
 
Nog meer zuivering
Zuivering van je energiesysteem is belangrijk om je goed te voelen en helder in je hoofd. Het doen van zuiveringsoefeningen bevordert ook je bewustzijn van je aura en je energielichaam. In de Pelgrimstocht Innerlijk Licht zijn daarom meer zuiveringsoefeningen te vinden bijvoorbeeld ‘Zuivering van het droomlichaam, ‘Zuivering oor- en oogchakra’s’, ‘Zuivering telepathische kanalen’, ‘Zuivering en versterking van de aura’, ‘Zuiveren van de tan tiën’ enz. HIeronder, nummer 6c, nog een zuivering gecombineerd met een kleurenhealing.

► Verder naar: 6c Energetisch zuiveren na contact met een ander en een kleurenhealing 
► Verder naar: 7 Activering en regeling van de kundalini-energie
► Terug naar 6 Zuivering
► Terug naar de start van de Pelgrimstocht Innerlijk Licht