Feedback op stap 5: 2 Ziel en gevoel?

Vraag 2: De ziel is een gebied dat vooral te maken heeft met gevoel

‘Ja’ antwoorden 12 personen

‘Nee’ antwoorden 3 testpersonen

‘Misschien’ antwoorden 3 personen

Commentaren testpersonen:

Ja:

De uitdrukkingen lijken niet te gaan over intellectueel bezig zijn. Ze lijken wel te gaan over gevoel en passie

De ziel heeft vooral te maken met je eigen ervaringen over gevoelens zoals verdriet, geluk etc. Mijns inziens ontwaakt je ziel beter als je een groot verdriet hebt bijv. door de dood van een geliefde of eigen kind.

– De ziel drukt zich in mijn beleving meer uit in het gevoel, de passie en levensenergie van waaruit ik dingen wel of niet doe.

– Ja, wel een beetje, maar voor mijn gevoel is de ziel mijn diepste kern, die   heel spiritueel gericht is en waarmee ik direct contact heb met het Goddelijke, als ik mijn ziel ‘’open’’ houd door dagelijks te mediteren. Dan  voel ik die inspiratie heel diep en weet dat ik “in het spoor zit.’’ Als ik niet dagelijks mediteer, verdwijnt die gevoeligheid een beetje. Dat is pijnlijk merkbaar, en dat is een ‘’wake up call’’ om weer elke dag te mediteren en zo contact met de Bron te zoeken. Dan voel ik me totaal vervuld, wat er ook in mijn leven gebeurt.

Nee:

De ziel is non-duaal. Dus heeft niets met bovenstaande kwaliteiten te maken. Het bovenstaande is een onderdeel van menszijn, de conditioneringen die vastgelegd zijn in ons systeem in de hersenen, als een soort harde schijf van de pc.

Ik denk dat de ziel neutraal is, geen oordeel of veroordeling kent, een soort waarnemer is van dat wat er gebeurt in je leven.

Misschien:

– Het gaat om de registratie van (ervaringen en) wijsheid. Het kan zijn dat gevoel te maken heeft met een ervaring (wijsheid) die hier in dit leven opgedaan moet worden.

Mijn commentaar:

– Ja. Dat komt vooral naar voren als je tot in het diepst van je ziel geraakt wordt. Dat is een gevoelservaring.

Terug naar stap 5

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *