Feedback op vraag stap 2 ‘misschien’

Feedback op ‘misschien’

Vijf mensen hebben ‘misschien’ geantwoord. Interessant is in dit verband de volgende overweging van een lezer uit de testfase: ‘Ik zie de ziel als een deel in ons dat in staat is VOELEND te WETEN. Voelen vind ik bij het hartchakra thuishoren en bij het tweede chakra en voelend weten zou je kunnen opvatten als intuïtie, dat dan weer bij het zesde chakra thuishoort. Ik denk dat de ziel niet in een van de chakra’s zit, maar een energiewolk is, die ergens een link heeft met het lichaam (ons aardse deel) en ergens een andere link heeft naar ons kosmische, goddelijke deel.’

Een andere proeflezer ziet deze vraag over de ziel als chakra als een uitnodiging voor nader onderzoek: ‘Ik geef toe dat dit een nieuw gezichtspunt is; nog nader te onderzoeken. Ik heb altijd gemeend dat de chakra’s en hun beweging het bewustzijn van onze ziel weergeven. Een chakra als ziel op zich voelt wat vreemd. Nader onderzoek beginnen…’

Een andere proeflezer geeft weer een nieuwe wending aan de discussie: ‘Er is mij verteld dat er (plm 80cm) boven het kruinchakra ook een chakra zit, het zielenchakra. Ik denk daar ook wel eens ‘wat te voelen’. Ik kan mij ook voorstellen dat mijn Ziel ‘een/de verzameling van alle 7 chakra’s’ is.

 

Door ‘misschien’ te antwoorden hou je het nog in het midden of de ziel een chakra is of zelfs dat er een zielenchakra zou bestaan. Sommige chakra’s lijken ook wel een universele functie te hebben zoals het hartchakra, het chakra van liefde, mededogen en harmonie. Tijdens een aura-reading kan zichtbaar worden dat de ziel iets anders is dan een chakra, maar dat de chakra’s wel met zielenactiviteit te maken hebben. Een uitgebreide beschrijving van de functies van de chakra’s vind je in het boek ‘Innerlijk Licht gaat schijnen’ {Pierjasi, hoofdstuk 4).

Terug naar stap 2

►Snelle route: Stap 3 Een energielichaam als ziel?

Intensieve route: Tussenstap van 2 naar 3: Relatie hart en ziel

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Ik denk dat we met het hartchakra dus vanuit de liefde ons kunnen verbinden met het 8e chakra ( zielenchakra).
    Jaren geleden voelde ik een prachtige stroming door mijn hele lichaam, alles was mooi en goed. Het leek een soort lichtzuil om me heen . Als ik me even concentreerde op mijn hartchakra begon alles te stromen.
    Wat ik toen in mijn meditaties deed was liefde sturen naar Jezus en ik voelde zijn aanwezigheid bij het 8e chakra. Ook zag ik in meditaties een eenheid ontstaan, heel mooi.

    1. Hallo Anita. Wat een mooie ervaring beschrijf je! Het geeft iets weer van de enorme kracht van het hartchakra wat ik herken in mijn eigen meditaties. Bij de tussenstap van 2 naar 3 staat trouwens een hartmeditatie die misschien wel aansluit bij je eigen meditatiepraktijk. Ik ben benieuwd naar je ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *