Feedback stap 4 Nee

Bijna alle testlezer hebben ‘ja’ geantwoord op de vraag ‘Zou één van deze tantiëns je ziel kunnen zijn’?’

Er komt een variëteit aan interessant toelichtinmgen bij het antwoord ‘nee’. Eerst maar eens en kkort en krachtig antwoord: ‘Tantiëns worden opgeladen met levensenergie die wel verbonden is met de ziel waaruit alle levenskrachten komen.’

Een ander wijst op de specifieke functie van de tantiëns en het verschil met de functie van de ziel: ‘Ik gok op ‘nee’, omdat het tantiën een nogal specifieke functie lijkt te hebben in het energiesysteem, in plaats van iets wat het centrum is van je hele wezen.

Die specifieke functie van de tantiëns wordt nog verder door ene testlezeres toegelicht: ‘Zoals weergegeven is de tantiën een helingsplaats, een plaats waar zuivere energie kan worden opgeslagen en  doorheen het lichaam gestuurd, een energetisch zeer krachtig centrum wat ook sterk verbonden met de baarmoeder van de vrouw, de plaats waar nieuw leven wordt opgebouwd. In mijn aanvoelen is de tantiën niet de ziel maar het reservoir van energetische kracht en opbouw.

Een andere testlezeres zegt ‘De ziel heeft met de tantiëns te maken want hartstocht en passie zijn belangrijke drijfveren. Echter het is niet alleen de ziel. Dus de ziel werkt er op in maar het gaat hier ook over de levensenergie van de organen en zo. Het is daarom niet een eenzijdig ja of nee. De ziel heeft hier haar eigen plek in.

Iemand anders vraagt zich af: ‘Op welke manier hebben de tan tien centra verbinding met de ziel/worden ze aangestuurd door de ziel?’ en ‘Hoe zijn de tan tien centra verbonden met de ander delen van ons? Chakra’s, meridianen, aura, energielichamen….

Weer iemand anders beschrijft de volgende ervaring: ‘Ik voel mij het prettigst en meest stabiel, als mijn ziel voor mijn gevoel verbonden is met het buiktantiën.’

Nog een ervaring: ‘Ik beoefen een vorm van Qi Gong en merk dat daardoor mijn energie beter gaat stromen in mijn energiekanalen. Misschien kan je zeggen dat het een energiebron is die, als deze goed stroomt, de energie geeft die nodig is om zielentaken uit te voeren.’

 

Mijn feedback

Voor mij heeft de buiktantiën maar ook de andere tantiëncentra veel te maken met de ervaring van energie in je (energie)lichaam. Een tekort aan energie in dat centrum geeft je een gevoel van niet goed in je energie te zitten en je slap te voelen. De ziel heeft ook met energie te maken, maar met een andere energie. Meer de ‘drive’ of passie om dingen te doen oftewel je zielenkrachten. Belangrijk is de koppeling tussen de ‘drive’ van de ziel en de levensenergie van de (energie)lichamen en dus de tantiëns, om daarmee de zielenimpuls vorm te geven.

 

Snelle route Stap 5 : Wat bedoelen we met de ziel?

►Intensieve route: Tussenstap van 4 naar 5 Gouden Bloem meditatie

Terug naar stap 4 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *