Feedback stap 9

Feedback stap 9

Het gaat bij deze meditatie om je eigen ervaringen met deze zoektocht naar de Daarbij kan het helpen als de ervaringen van anderen kan lezen die ook deze meditatie hebben gedaan. Hieronder vind je de ervaringen van de proeflezers bij deze meditatie en ook mijn commentaar. Die kun je als feedback gebruiken voor de antwoorden die jezelf op de vragen hebt gegeven.

Hieronder vind je de reacties van proeflezers op het geheel van de meditatie. Op een andere pagina staan de reacties per vraag waar ook mijn feedback staat. En op nog een andere pagina vind je hoe je de score van je vragen kan interpreteren.

Algemene feedback op meditatie stap 9

Eerst komen er reacties van proeflezers die als algemene feedback op de hele meditatie kunnen worden beschouwd.

-Vol energie voel ik licht en liefde van mijn ziel

-Het was een toffe oefening! Ik weet niet 100% zeker of wat ik voelde specifiek de ziel was, maar ik voelde wel allerlei dingen. Ik merkte een associatie van connectie met anderen: alsof er een verkrampt laagje om de ziel-bol heen zat, dat het er binnenin heel gevoelig/genuanceerd voelt, en dat als er een ervaring van liefde is, dat dat dan gelinkt is aan me thuis voelen in connectie met anderen, een ‘er is een plek voor mij in deze sociale wereld’-gevoel

-Ik vraag me af hoe de verhouding is met wat ik achter mijn ogen ook als ziel ervaar. Ik ervaar dat als ‘met zachte ogen kijken’

-Grootsheid, gevuld, vibratie, beweging

-Ik vind de meditatie heel prettig en fijn. U heeft een fijne stem en ik vind de doelgerichtheid prettig.

– Ik merkte dat ik door het doen van de oefening contact kreeg met mijn essentie, zoals ik deze eerder in mijn leven heb ervaren bij wat achteraf gezien waarschijnlijk een overgang is geweest in een eerder leven. Ik voelde dezelfde stralende liefdesenergie.

-Mediteren is voor mij een zoektocht naar wie ik werkelijk ben.

-Het was een prachtige ervaring.

Hieronder nog een uitgebreide reactie van iemand die bijzondere ervaringen met deze meditatie had.

Zielemeditatie:

Ik vind de meditatie heel prettig en fijn. U heeft een fijne stem en ik vind de doelgerichtheid prettig. Deze details vond ik in het bijzonder waardevol: mengen van aarde en kosmische energie, chakra’s openen als een lens, vuurtje maken om dingen die niet meer nodig zijn te verbranden, kamertje in hoofd leegmaken, dieper gaan in hartchakra, afdalen, ziel voorstellen als een bol, vanuit liefde kijken naar de ziel. Het ervaren van liefde geeft het meest direct toegang tot de ziel?

Het zou van mij langer mogen duren. Ik ben zelf vrij bekend met gronding en energie laten stromen en in mijn lichaam voelen. Maar anderen hebben hier mogelijk meer tijd voor nodig. Verder vond ik het heerlijk vertoeven in mijn lichtbal en gevoelsziel en zielelandschap en vond ik het heel jammer zo snel al weer weg te moeten!

Ervaring 1:

Ik daalde af in een soort lichte grot, die is bekleed met een soort van kleur (groen-blauw-paars) veranderende bewegende hele gevoelige anemonen armpjes. Ze dansen en reageren op elk zuchtje wind wat voorbij komt. Ik raak mijn lichtbol aan en ook die verandert in een hele gevoelige van kleur veranderende (kameleon) bol met een enorm gevoelig membraam. Meer naar binnen gaand voel ik de bol expanderen en voel ik heel veel ruimte en vrijheid, voel meer ruimte om te ademen en word blij van dat mijn ziel zo reageert op haar eigen impulsen en schoonheid en prikkels om me heen. Word er ook blij van dat ze zo direct haar essentie en innerlijke impulsen volgt, haar eigen waarheid, eigen zinnigheid en eigen omzetting/vertaling in kleuren. Als ervaring had ik gekozen het moment dat ik op de kunstacademie zat en voelde dat ik kunstenaar wilde en moest zijn/al was.

Ervaring 2:

Dit keer dacht ik aan een dierbare vriend met wie ik een intens bekend en liefdesgevoel heb gevoeld vanaf de eerste ontmoeting. Ik daalde neer in een landschap van een soort ijspegels van blauw licht en dat werden spiegeltjes overal om me heen. De lucht voelde heel helder en schoon en de spiegeltjes reflecteerden op een zachte manier wie ik ben, alle kanten van mij. Ik zat met mijn vriend in een grasweide met bloemetjes en we hielden elkaar handen vast en keken lachend in elkaars ogen. We dansten als kindjes, heel licht en vrolijk en blij. Ik voelde dat hij mij zag, hoe ik diep van binnen ben en dat hij dat liefhad. Mijn bol danste tussen ons in en was ook van een doorzichtig en tegelijkertijd blauw spiegelend materiaal. Toen ik haar aanraakte opende de bol als een lichtroze lotusbloem, op de midden en in het midden was er heerlijk warm blauw water. Ik ging erin liggen en dompelde mezelf onder. Het water voelde als een warm bad van liefde en acceptatie en overgave. Alles was goed en ik hoefde niet na te denken over hoe alles moet en wat goed of niet goed was. Mijn vriend kwam bij me zwemmen  en spartelde vrolijk rond. Toen zwom hij verder weg en hij zwaaide enthousiast en blij naar me. Dit was een mooie en bijzondere ervaring en een mooi soort van afscheid. Vooral omdat deze vriend net overleden is en ik vanmiddag/vrijdag virtueel bij zijn uitvaart zal zijn.

Niet bij iedereen ging deze meditatie gemakkelijk:

-I.h.b. bij stappen 1 en 2 moet je het e.e.a. doen en is er weinig tijd om iets te ervaren. Er wordt veel verteld en voor mij leidt dat teveel af van de ervaring. Ik ben gewend aan stilte meditaties en trance en niet aan geleide meditaties. Wellicht kan er minder tekst komen in de meditatie en onder de tekst een gevoelig muziekje (viool bijv.).

– Pffff het lukt redelijk tot goed om te voelen wat er in mijzelf gebeurd maar het (toestaan(?)) contact te maken met mijn gevoelsziel is/lijkt wel een next level. Er speelt ook een belemmerende overtuiging mee: als het zo eenvoudig is om contact te maken met mijn gevoelsziel, waarom ben ik dat contact dan kwijt???

-Ik heb momenteel helaas niet de rust en de ruimte om deze oefening te doen. Ik houd erg van dit soort oefeningen, heb ze vaker gedaan en ervaar dan meestal een (nog) grotere sensitiviteit. Dat kan fijn zijn, of verrekt onhandig als je daarna een trein moet halen of anderszins moet functioneren in een wereld die helaas vaak behoorlijk ‘zielloos’ is. Dank voor deze reis, ik vond het boeiend en ik merk ook dat ik op sommige punten al te zeer een afgeronde opvatting heb, of juist moeite heb met de stelligheid van wat aangereikt wordt.

-Het was toch moeilijk om er helemaal in te komen. Twee keer viel de computer stil, zwart beeld, met mijn mobiel was dat zeven keer! Mijn best gedaan en heb toch een beetje een idee wat mijn ziel mij aangeeft: doorzetten! Door op mijn gevoel af te gaan, gaat mijn energie stromen.

Naar feedback stap 9 per vraag 

Maar je kunt ook direct naar tussenstap 9 naar 10

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *