Inhoudsopgave Magische Stenen

In het boek Magische Stenen staan achttien korte verhalen uit de hunebedtijd. Verhalen die verkregen zijn door helderziende waarneming met behulp van aura-reading. In hoofdstuk 1 staat hoe ik de stralende kwaliteit van de stenen van hunebedden ontdekt heb. Een kwaliteit die je als lezer na de nodige oefening ook zelf kunt ontdekken! In de hoofdstukken 2 tot met 19 staan verhalen over wat er vroeger in en om de hunebedden gebeurde. Zoals een inwijding van een priesteres, over een jongen die een opleiding krijgt tot hunebedbouwer, over een vrouw die geholpen wordt bij een moeilijke bevalling en een huwelijksinzegening. Dat het niet altijd zo vreedzaam toeging in de hunebeddentijd komt ook naar voren in een verhaal over het grote hunebed bij het Hunebedcentrum te Borger. Daar moest in de hunebeddentijd met vereende krachten een aanval van een roversbende worden afgeslagen. In een verhaal over een groot Deens hunebed (Birkehøj) staat hoe in dat hunebed een stammenverbond werd gesmeed zodat men gezamenlijk invallen van naburige stammen kon weerstaan. Er is ook een apart hoofdstuk over trechterbekers die vaak worden opgegraven bij hunebedden.
In het laatste hoofdstuk wordt ingegaan op de mogelijkheden om het oorspronkelijk gebruik van hunebedden wetenschappelijk nader te onderzoeken.

Inhoud
1. Het ontdekken van stralende stenen
2. Het hunebedmeisje
3. Waarom trechterbekers in hunebedden?
4. Een aanval in het land van de hunebedden
5. Een hunebeddenkliniek
6. Mannen- en vrouwenhunebedden
7. Opleiding tot priesteres van een hunebed in de prehistorie
8. Opleiding tot hunebedbouwer
9. Acute hulpverlening in de steentijd
10. Het visioen van het stamhoofd
11. Huwelijksinzegening
12. Het bouwplan van een hunebed
13. Hunebed als adviesplaats
14. Moeilijke bevalling in langdysse Toftebjerg
15. Het koningshunebed Troldstuerne
16. Het koninklijke priesteressenhunebed
17. De trechterbeker van het Troldstuerne hunebed
18. Birkehøj, het hunebed van het stammenverbond
19. Inwijding van een hunebed
20. Waar- of niet waargebeurd?
Dankwoord
De auteur

► Naar leesfragment
► Terug naar Hunebed

Wil je je innerlijke vermogens ontwikkelen zodat je zelf de stralende kwaliteit van hunebedstenen kunt waarnemen? Op deze website staat een serie oefeningen om die vermogens te ontwikkelen:

► Pelgrimstocht Innerlijk Licht