Feedback tips bij activering en regeling van de kundalini-energie (7)

Het harmonisch activeren en regelen van je kundalini-energie kan een belangrijke stimulans zijn voor je spirituele ontwikkeling. In het begin zal je daar gevoel voor moeten ontwikkelen. Hieronder wat tips daarvoor.

Tip bij stap 3. Opladen van het kundalinisymbool
Deze vorm van meditatief opladen van de kundalinidriehoek stimuleert het harmonisch laten stromen van je kundalini-energie ten behoeve van spirituele ontwikkeling.
Indien je een overactief kundalinisysteem hebt, is het beter deze stap over te slaan of een bol groene energie te gebruiken in plaats van een goudglanzende zon. Een overactieve kundalini-energie kun je bijvoorbeeld voelen als golven hete energie die vanuit je stuit langs je rug omhoog gaan. Zie ook informatie elders op deze website.

Tip bij stap 4: Opnemen van de opgeladen driehoek in je stuit
Misschien voel je in het begin maar heel weinig van de kundalini-energie. Geen probleem, als je deze en andere oefeningen op deze website vaker doet krijg je gaandeweg meet gevoel voor dit soort energieën. Er kan dan een moment komen dat je deze energie voelt stromen, of warmte en koude verschillen ervaart of druk verschillen. Ieder heeft zijn eigen manier van waarnemen van energie!

Tip bij stap 5. Een regelknopje visualiseren
In figuur 7.2 staat aangegeven hoe je een regelknopje bovenaan je stuitdriehoek kunt visualiseren. Kies hierbij je eigen vormgeving: misschien wil je wel een kraan die je ooit eens gezien hebt, visualiseren.
 
                        
Figuur 7.2: Visualiseren van een regelknopje bovenaan de stuitdriehoek

Tip bij stap 7: Tot rust brengen van je kundalinicentrum
Als een overactieve kundalini hebt dan kan stap 7 heel belangrijk voor je zijn. Hiermee kun je je kundalini-driehoek afkoelen totdat je voelt dat het rustiger wordt bij je stuit. Visualiseer een hele koude blauwe bol met energie boven je kruin. Denk je in dat het zo koud is dat daarmee je kundalini werkelijk goed wordt afgekoeld. Misschien moet je de bol afkoelen tot 0 graden of -10 of -100!
Laat een stroom van deze koude energie via je kruin en rug tot diep in je stuitdriehoek komen. Als het daar rustig is, kun je je voorstellen dat je een klepje aan de bovenkant van je stuitdriehoek dichtdoet zodat de kundalini-energie er niet meer zo gemakkelijk uitkan. Succes ermee! 

Vragen?

Als je nog vragen hebt of ervaringen met deze oefening kun je me mailen.