33a Oud-en-Nieuw meditatie kort

Dit is een korte versie van de Oud en Nieuwmeditatie nummer 33. Met deze meditatie kan je bij oud- en nieuwjaar je innerlijke ballast van het afgelopen jaar opruimen en zorgen dat je helder en goed in het hier en nu zit. Deze meditatie kun je ook doen op andere bijzondere momenten in je leven wanneer een nieuwe periode aanbreekt en het tijd is voor innerlijke reiniging. Bijvoorbeeld bij je verjaardag als een nieuw levensjaar aanbreekt, of als er een nieuwe periode aanbreekt in je leven. Bij deze verkorte versie van meditatie 33 hoef je je kundalini-energie niet op te starten.

 

Gesproken meditatie:

AudioFile: 

Meditatiestappen

 

1. Start

Ga eerst gronden met wortels vanaf je voeten en je stuit naar het centrum van de aarde. Maak die wortels daar vast, zet er je naam op en de datum van vandaag. Laat aarde-energie binnenkomen via je voeten en je stuit en  kosmische energie via je kruin . Meng die beide energieën  in je stuit en laat de gemengde energie door je heen stromen. Visualiseer een vlammetje op de rand van je aura en stuur daar alle storingen in je energiesysteem naartoe. Laat die storingen verbranden op je uitademing. Stel je in  het centrum van je hoofd een klein kamertje voor. Zeg daar ‘hallo’ in en kijk of er bezoek is. Als er bezoek is vraag dat vriendelijk maar dringend je kamertje en je hele energiesysteem te verlaten. Zet het kamertje in  het ‘nu’ en zet er je naam in. Dat kan de energie in je hoofd helderder maken.

 

2. Hartchakra activeren

Richt je op je hartcentrum. De voorkant is een rondje op je borstbeen, zo’n 12 – 14 centimeter onder het kuiltje in je hals. Stel je voor dat uit de voorkant licht komt van liefde, hartelijkheid, mededogen en harmonie. Laat dat licht van diep uit je hartchakra komen. Dit licht heeft een grote harmoniserende kracht en die is nodig voor deze meditatie. Zet je hartchakra in het ‘nu’ en zet er je naam in.

 

3. Zuivering van een bol met energie uit het verleden

Richt je op het afgelopen jaar of nog verder terug om die te zuiveren. Stel je daartoe een bol voor met een grondingskoord naar het centrum van de aarde. Laat al je herinneringen van het afgelopen jaar en  nog ouder naar die bol gaan. Vooral herinneringen die nog een emotionele lading hebben. Als de bol te klein is maak je die groter. Nu kun je de harmoniserende kracht van je hartchakra gebruiken door de lichtbundel vanuit je hartchakra op die bol te richten. Zet die bol in het ‘nu’ en alles wat niet meer past bij jou kan je laten oplossen. Laat het hartchakra ernaar stralen en zeg iedere keer ‘hallo’ tegen de energie in de bol. Het kan zijn dat er ook nog energie van anderen bij je hangt van mensen die jou vertellen wat je moet doen. Zet je naam in die bol en laat alle energie die niet bij jou past wegstromen. Dat kan veel ballast zijn die je anders grotendeels onbewust met je meesleept. Zet een vlammetje tussen jou en die bol. Als er nog storingen zijn laat die verbranden op je uitademing in dat vlammetje.

Stel je nu een zonnetje voor boven die bol en laat dan die zonne-energie door die bol stromen zodat de energie erin nog extra wordt schoongewassen. Zet er nog een keer de datum in en je naam. Merk hoe steeds meer energie oplost. Laat tot slot die bol oplossen. Je hebt een grote opruiming gehouden. Misschien is nog niet alles opgelost want soms gaat dat in stappen. Dan kun je deze meditatie later nog eens herhalen

 

4. Zuivering met een bol met de energie van verwachtingen

Stel je opnieuw een bol voor met een grondingskoord. Laat alle energie die vastzit aan verwachtingen die je hebt in die bol gaan. Misschien is het zoveel dat je die bol groter moet maken. Zeg vanuit je hart ‘hallo’ naar die bol en zet er de datum van vandaag in en je naam. Merk dat de energie van die bol gaat veranderen. Straal je hartenergie naar die bol en zeg er éen paar keer ‘hallo’ tegen, dat helpt het zuiveringsproces. Alle energie die zich ontlaadt, komt weer voor jouw beschikbaar. Stel je een vlammetje voor tussen jou en die bol en als er nog storingen zijn, stuur die naar het vlammetje en laat die op je uitademing verbranden. Stel je een zonnetje voor boven die bol en laat de zonne-energie ervan alles in die bol nog eens schoonspoelen. Zet ook nog eens de datum van vandaag in die bol en je naam. Laat dan ook de bol oplossen. De schoongemaakte energie komt nu automatisch naar je toe.

 

5. Het maken van een mock-up om goed in het hier en nu te komen

Check of het kamertje in je hoofd nog schoon is en je hartchakra nog straalt. Stel je dan een scherm voor met een grondingskoord en een zonnetje er boven. Zet dit scherm in het ‘nu’ door de datum erop te zetten. Maak met de zonne-energie je scherm schoon. Op die manier zuiver je ook je innerlijke ogen. Je kan je vervolgens een tijdslijn voostellen van nu naar de toekomst. Laat een plek oplichten op die lijn met het gevoel helemaal in het ‘nu’ te zijn. Waarin je stralend bent en je je helemaal goed voelt. Daar maak je een lichtwens van door die plek meer licht te laten uitstralen. Laat die lichtwens los en als een ballonnetje omhoog zweven door je aura. Bovenin je aura zit een kanaaltje waardoor je lichtwens flitsend snel naar de Akasha gaat. Daar nestelt die zich in de tijdruimtestructuur van de Akasha. Op dat moment beginnen er pastelkleurige lichtbanen van bovenaf door je aura te lopen naar beneden. Dat duurt even, zeker 15 tot 20 seconden. Blijf goed gegrond, dat helpt om die banen goed naar beneden te krijgen. Daar sluiten ze aan bij de gronding. Dan wordt je lichtwens verankerd in de aarde zodat het geen luchtkasteel blijft en helpt deze lichtwens tot realisatie te laten komen. Dat kan via je dromen, ontmoetingen met mensen, ideeën die je krijgt en oefeningen die je doet. Laat dan de beelden gaan.  

 

6. Afronding

Stel boven je hoofd een zonnetje voor met een magneetje erin met jou naam erop. Stel je voor dat dat magneetje alle energie die elders nog rondhangt naar je terughaalt. Zet je zonnetje in het ‘nu’ en straal daar je hartenergie naar toe. Je zult merken dat je zonnetje op een bepaald moment weer mee gaat stralen. Laat dan de energie van je zonnetje in je aura en in je energielichaam. Soms voegen geestelijke begeleiders uit de lichtsferen nog wat prettige lichtenergie toe om je ontwikkelingsproces te ondersteunen!

Richt je op je gronding zodat je steviger op je stoel komt te zitten en de energie in je zich stabiliseert. Beweeg dan je tenen en je vingers. Voel met je hand op je buik je buikademhaling, dat helpt om prettig uit je meditatieve toestand te komen. Voel nog na. Beweeg je oogleden. Dit is het einde van deze meditatie.

 
Navigatie
► Verder naar 34 De wensruimte
► Terug naar 33 Oud en Nieuw meditatie
► Terug naar Mijlpaal 4 van het Innerlijke Licht
► Terug naar de start van de Pelgrimstocht Innerlijk Licht