Thirza’s set van handige oefeningen

                                         

  1. Gronden. Dit doe ik door eerst in 4 hoeken van de kamer bomen te visualiseren waarvan de wortels, ondergrond met elkaar verstrengeld,  tot het centrum reiken, en extra door  ‘lichamelijk’ wortels vanuit mijn handpalmen en voetzolen naar het centrum van de aarde te laten reiken. Die lichaams-wortels kunnen ook verstrengeld raken met de ‘kamer’-wortels om het proces nog meer te versterken.
  2. Een ei om me heen visualiseren. Dit is een manier om tegen de energieën van de buitenwereld beschermt te blijven. Afhankelijk van de situatie in dat moment is het ei groter of kleiner, lichtgekleurd of donker, en het hoeft niet per se in de vorm van een ei te zijn. Soms visualiseer ik een ruimtepak of een extra ‘huid’ om mezelf heen.
  3. Mijn energiesysteem schoonmaken. Dit kan op heel veel manieren. De snelste manier voor mij is om mijn handen te verbinden met een object wat op de grond staat (bijvoorbeeld de stoel waar ik op zit, of mijn knieën als mijn voeten plat op de grond staan, of de grond zelf). Dan laat ik via mijn handen alle vies-voelende energie uit mijn hoofd/keel/borst/buik/benen naar via het eventuele tussen-object) de grond instromen. Als afsluitstap laat ik groene energie vanuit mijn hart door mijn lichaam circuleren om de boel weer in balans te brengen.
  4. Connected  breathing. Dit is meer een mindfulness-oefening dan een energie-oefening. Als eerste ga ik ademen zonder pauzes tussen de in- en uit-adem.  Ik concentreer me op de sensatie van de ademhaling, en ga me daarna richten op de andere lichamelijke sensaties die in het dagelijks leven als emoties worden omschreven, bijvoorbeeld de ‘angst’  in je buik of volheid in je hoofd. Ik focus alleen op het ervaren van de sensaties terwijl ik pauze-loos adem en dit helpt om de sensaties en daarmee de emoties te integreren. De reden dat ze geïntegreerd kunnen worden op deze manier, is omdat ik in dat moment niet tegen de ‘negatieve emoties’  vecht, maar zonder oordeel of weerstand de lichamelijke sensaties ervaar. 

 

► Terug naar Derde Mijlpaal