Deel 2: Bewustwording van het innerlijk licht

Ieder die het eerste deel van 'Ontdekkingsreis Innerlijk Licht' heeft gelezen en de oefeningen heeft gedaan die daarin staan, zal een gevoel hebben gekregen voor de eerste drie van onze zeven energielichamen. De energielichamen die achtereenvolgens staan voor ons lichamelijke zelf, onze aardse persoonlijkheid en de denkende mens in ons. Zij vormen de basis voor de hogere energielichamen en het spirituele bewustzijn dat daarmee gerealiseerd kan worden. Al onze spirituele inzichten, ons innerlijk licht en spirituele vermogens moeten door de eerste drie energielichamen ‘handen en voeten’ krijgen op aarde.

De lezer zal zich door deel 1 een beeld hebben gevormd van de eerste drie fasen van deze universele weg van spirituele ontwikkeling. Universeel want ze heeft niet alleen betrekking op onze energielichamen maar de zeven fasen hebben met alles te maken wat we ondernemen in deze wereld. Dat is één van de onderwerpen van dit tweede deel, we gaan niet alleen de tocht vervolgen naar de vier andere energielichamen maar ook een gevoel ontwikkelen voor de zevenvoudigheid van veel ontwikkelingen. Dat kan gaan over het aangaan van een spirituele uitdaging, over het opzetten van een project of het realiseren van een verandering in ons leven.

De drie werkboeken zijn bij elkaar een complete handleiding geworden door de zeven fasen van creatie. Een tocht die in wezen een ontdekkingstocht is naar ons innerlijk licht. Het boek is daarbij een hulpmiddel voor je eigen zoektocht en wat je ontdekt zal voor jou uniek zijn, want ieder mens is uniek. Het is een krachtig hulpmiddel waar, net als in deel 1, ieder hoofdstuk een inwijding in een nieuw gebied van spirituele ontwikkeling kan zijn.

De uitgave van dit boek is gepland in 2016.

►Naar deel 3