Blog van Pierjasi

Kristalhealing

Veel mensen die een zekere gevoeligheid voor energie hebben, ik bedoel dan metafysische energie, hebben wel eens iets met kristallen gedaan. Het kan zijn dat iemand een kristal bij zich gedragen heeft voor healing, de uitstraling ervan gevoeld heeft of omdat een kristal mooi gevonden werd in een ring of halsketting. In het laatste geval gaat het meestal om een geslepen kristal, zodat de schittering van het licht er beter op uitkomt. In figuur 1 is een aquamarijn te zien zoals die in een halsketting gebruikt kan worden.

Het etherische energielichaam met de etherische chakra’s

Het wonder van het etherische energielichaam
Ons etherische energielichaam bevat iets heel wonderlijks. Al onze organen en weefsel zijn daar in een transparante vorm in terug te vinden. Afhankelijk hoe je je helderziend instelt op dit lichaam, kun je ook een beeld krijgen van de acupunctuur meridianen in dit lichaam. Maar ook van de reflexzones die over heel ons lichaam lopen en de werking van alle organen beïnvloeden. En dit energielichaam heeft ook etherische chakra’s en verbindingskanalen.

Oefenen met de hartmudra (Apan-vayu)

Van Pierjasi en Thirza

Bij het zoeken naar mudra’s die met het hart te maken hebben, kom je allerlei variaties tegen met namen als de hartmudra, de anahata-mudra, en de love multiplier. Thirza en ik hebben er één uitgekozen om te zien hoe de mudra werkt en of deze inderdaad  met het hartgebied te maken heeft. Het is de hartmudra of in Sanskriet, de oude taal van India, apan-vayu.
 
De vingerstand van de hartmudra


Hartmudra linkerhand

Pagina's