9 De gouden bol meditatie voor zuivering (oefening)

De volgende meditatie stelt het hartchakra centraal waarbij de aardse en de geestelijke kundalini-energieën gebruikt worden om probleemenergie te transfor­meren. Een leuke en effectieve vorm van zelfhealing.

 

Een gesproken meditatie

AudioFile: 

 

 1. Gronden
Ga rustig in je stoel zitten en laat aarde en kosmische energie stromen.

2. Activeren
Activeer je spirituele hart (zoals in oef. 1) en je kundalini-energie in je stuit (zoals in oef. 7). Visualiseer een kaarsvlam voor je en laat alle storende energie uit je energiesysteem naar de kaarsvlam gaan en daar ‘verbranden’, oftewel ontladen.

3. Geestelijke kundalini-energie activeren
Stel je een driehoekig kundalinicentrum voor, circa 20 cm boven je hoofd maar met de punt naar boven. Aan de onderkant stroomt een hele lichte geestelijke kundalini-energie als een zachte douche op je neer. Laat deze geestelijke kundalini-energie helemaal door en om je heen stromen.
Zorg dat je je hartcentrum voldoende open zet, anders stroomt de geestelijke koendalinie-energie niet goed. Voel het verschil met de omhoog komende aardse koendalinie-energie, die meestal krachtiger en persoonlijker aanvoelt.

 

4. Kundalini-energie door je hartchakra laten stromen
Leid nu beide kundalini-energieën naar je hartchakra en laat ze van daaruit naar buiten stromen. Dat kun je ervaren als een lichtbundel, of als een meer gespreid licht dat uit je hartchakra schijnt.

5. Voelen van de kundalini-energie
Houd een hand circa 10 cm voor je hartchakra terwijl je er aardse of geestelijke kundalini-energie uit laat stro­men. Voel het verschil tussen beide energieën. Voel ook de gecombineerde energie.

6. De gouden bol instellen
Laat de beide kundalini-energieën in je hartcentrum stromen en stel je aan de voorkant ervan, in je aura, een prachtige gouden bol voor. Die bol wordt door de beide kundalini-energieën zo opgeladen dat die gaat stralen. Deze gouden bol heeft een grote transformerende kracht.

7. Zuivering door uitstraling
Laat de gouden bol door heel je energielichaam en aura uitstralen. Laat donkere plekken zichtbaar worden of plekken waar naar jouw gevoel de energie stroef loopt, zeg er 'hallo' tegen en laat het licht van de gouden bol er doorheen stra­len. Vaak lossen zulke plekken op, wat een prettig, licht gevoel geeft.

8. Transformatie in de gouden bol
Mogelijk heb je nog ergens storende energie in je of plekken waar de energie niet in balans is. Laat de energie ervan in je gouden bol stromen. Laat je hartchakra liefdesenergie naar je bol stralen. Zie hoe de problematische energieën aan kracht verliezen en oplossen.

9. Geleidelijke cool down
Zet een bol met groenblauwe energie boven je en laat een groenblauwe stroom bij je kruin naar binnen komen en je kruin, rugkanalen en stuit afkoelen tot dat het rustig voor je voelt, zonder dat je het prettige gevoel van de gouden bol meditatie kwijtraakt.
Stroom tot slot aarde- en kosmische energie. Laat alle beelden oplossen en rek je lekker uit.

 

Oefening bij de boeken 'Ontdekkingsreis Koendalinie-energie', 'Piek- en Verlichtingservaringen met Koendalinie-energie' en ‘Ontdekkingsreis Innerlijk Licht’ (deel 1) van Pierjasi. Dit laatste boek is in 2015 verschenen.

Terug naar Mijlpaal 1 Naar volgende oefening