Blog van Pierjasi

27 Steentijd healing bij het tweede hunebed van het ‘langgraf’ te Emmen (D43)

Na het bekijken van het eerste meest noordelijke hunebed van D43 te Emmen op de Schimmeresch, ging ik naar het tweede hunebed. Die staat ongeveer in het midden van een langwerpige heuvel, die omlijst is met 53 grote kransstenen. Dit is een wat grotere hunebed waarin ik vijf energiepunten voel. De stenen voelen energetisch aan. Links, op de plek van een ontbrekende dragende steen, is toch nog de energie voelbaar, waarschijnlijk van een onderliggende funderende steen.

18 Moeilijke bevalling in langdysse Toftebjerg (Denemarken)

We waren in Noord-West Sjælland, Denemarken, op weg naar misschien wel het beroemdste hunebed in dat gebied (Troldstuerne), maar konden het niet vinden. Rijdend in de omgeving waar we het hunebed verwachtten, zagen we gelukkig een paaltje met de aanduiding van een hunebed en een voetpad daar naar toe. Inderdaad, we vonden een hunebed (figuur 1), maar niet het gezochte. Dat vonden we overigens wel later, toen we een ander adres op onze navigatieapparatuur intypten.

De zonne-energie op de kortste dag van het jaar

Jaar in jaar uit zie ik op de langste dag van het jaar, 21 juni, de prachtige metafysische uitstraling van de zon. Daarmee bedoel ik niet de uitstraling die je met het blote oog waarneemt, maar de uitstraling die je met je innerlijke ogen kan waarnemen. Dat wordt ook wel het geestesoog of zesde chakra genoemd. In een eerder blogbericht staat daarvan een verslag.  

17 Hunebed als adviesplaats (linkerdeel hunebed ‘Auf Bruneforths Esch’, Emsland, Duitsland)

Na de beelden van de bouwer van dit hunebed, krijg ik met behulp van aura-reading toch nog beelden van het gebruik van de linkerkant ervan (gezien vanaf het bankje aan de noordzijde).`

Linkerdeel hunebed ‘Auf Bruneforths Esch’

15 Huwelijksinzegening in een hunebed (Auf Bruneforths Esch, Duitsland)

Twee in één hunebed

Het hunebed ‘Auf Bruneforths Esch’ aan de kant van de weg ziet er groot uit, maar ook wat eigenaardig. Zittend op het bankje aan de noordkant van het hunebed, zijn er links dekstenen en rechts ook, maar in het midden ontbreken dekstenen en aan één kant ontbreken ook de staande stenen.

Het hunebed met een linker- en een rechterdeel

13 Acute hulpverlening in de steentijd (D11, hunebed in het Evertsbos, Anderen, Drenthe)

Hunebed D11 is een groot hunebed met opstaande, steunende stenen en waar nog vier van de vijf dekstenen zijn aanwezig. Ook zijn er nog twee toegangsstenen te zien aan de zuidkant van het hunebed. Als ik me op de energie van het hunebed instel met mijn handen, voel ik dat een paar stenen nog energetisch aanvoelen. In het hunebed voel ik vaag energieplekken, drie stuks verdeeld over de middellijn van het hunebed. De kransstenen ontbreken en de bedekking die het hunebed ooit had, is niet aanwezig.

12 Opleiding tot hunebedbouwer (Gasteren, Drenthe)

Staande bij hunebed D10 tussen Gasteren en Oudemolen stelde ik me in voor een aura-reading om te zien of hier nog een bijzonder verhaal uit het verre verleden (ruim 5000 jaar) van deze hunebed was. Ik kreeg beelden van iemand die betrokken was bij de bouw van dit hunebed. ‘Een hunebedbouwer’ ging er door mij heen, eindelijk! Misschien kom ik zo meer te weten over hoe hunebedden gebouwd worden. Hier volgt het verhaal dat stukje bij beetje bij de aura-reading doorkwam.

Pagina's